Til hovedinnhold

Tidenes lengste ultrazoom

ULTRAZOOM: Canons nye Powershot SX30 IS imponerer med zoomområde på hele 35x.
HENDIG: LCD-skjermen kan brettes ut, noe som er hendig både til videofilming og fotografering både høyt og lavt.
KJEMPEZOOM: 24-840mm gjør kameraet stort til å være et kompaktkamera.

En zoom på 24-840mm (tilsvarende 35mm), eller 35 ganger forstørrelse, er realiteten på det nye Powershot SX30 IS, og det er det historisk sus over. For aldri tidligere har det blitt produsert et kompaktkamera med større zoom.

Les også: Canon skjønner det fremdeles

- På bakgrunn av mer enn 70 års optisk ekspertise, har dette originale Canon-objektivet imponerende 35x optisk zoom – den største på et Canon digitalt kompaktkamera noensinne – som gir allsidig zoomområde når du fotograferer, skriver Canon i en pressemelding.

Akam-redaksjonen har fått noen få minutter med kameraet, og selv om det er lite konkret å si etter så kort prøvetid, bør det bemerkes at den nye bildesatabilisatoren fungerer utmerket, selv på full tele. Skjermen var skarp og fin, men søkeren er litt kornete og klausdrofobisk.

Med det nye avanserte kompaktkameraet Powershot SX30 IS, henvender Canon seg til de som ønsker et kompaktkamera med mulighet for litt mer avanserte funksjoner. På SX30 IS er det muligheter for manuelle innstillinger, og den store zoomen vil garantert bidra til å skaffe Canon flere kunder.

- Powershot SX30 IS er perfekt for deg som lever et travelt liv. Du kan forevige alle de viktige øyeblikkene med krystallklare detaljer, uansett tidligere fotokunnskaper, skriver Canon i en pressemelding.

Powershot SX 30 IS avløser SX20 som ble lansert for litt over et år siden, og det er flere oppgraderinger på den nye modellen. Foruten større zoom (SX20 har 28-560mm), har oppløsning blitt hevet fra 12 til 14,1 megapixler på en 1/2.3” CCD-sensor. Canon oppgir at denne brikken er gir god nok oppløsning til å printe A2+ store utskrifter.

Det nye kameraet tilbyr full manuelle innstillinger som vi er vant til fra forgjengeren. LCD-skjermen er en 2.7” vribare PureColor II VA LCD-skjerm med 230 000 punkters oppløsning.

Kameraet tilbyr videoopptak i 720p med stereolyd, det samme som sin forgjenger. En ultrasonic zoom-motor skal gi støyfri zooming mens en filmer. Film lagres i H.264-kodek, og en kan koble kameraet til flatskjerm med en mini HDMI-kontakt fra kameraet.

SX30 IS støtter SDHC og SDXC minnekort. Det legges ut for salg i løpet av oktober, og pris blir oppgitt til å ligge på 3.999,- i Norge.

Les også: Canons nye ultrazoomer

Les også
Canon skjønner det fremdeles
annonse