Tek.no

Nyhet

To nye fra palmOne?

Marius S Eltervåg
7 Jan 2004 19:29

Den ene enheten skal ettersigende være den neste modellen i Zire-serien, som er palmOne sin budsjett-serie med håndholdte. Modellen, som visstnok skal få navnet Zire 31, minner en del om Zire 71, som allerede er ute på markedet. Zire 31 skal skal i motsetning til denne komme uten kamera, noe som antakelig også vil medføre at den får en langt hyggeligere pris.

Vi har ikke lykkes i å oppdrive stort flere detaljer om Zire 31, men ryktene vil ha det til at den kommer med en 200 Mhz prosessor, 160 x 160 pikslers TFT-skjerm med en fargedybde på 65536 farger og port for MMC og SD-kort.

Den andre enheten som er avbildet er etter alt å dømme en kommende modell i palmOne Tungsten-serien; Tungsten E2. Denne blir en del dyrere enn modellene i Zire-serien, men vil samtidig få mye av teknologien som er implementert i de dyreste modellene fra produsenten, som for eksempel T3.

Heller ikke denne modellen har en offentlig spesifikasjonsliste, men det er antatt at E2 vil komme med en prosessor fra Intel og en temmelig dugbar skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler. Skjermen skal akkurat som på T3 kunne brukes i noe som nærmest minner om widescreen-format ved at man holder enheten i liggende istedet for oppreist stilling.

Enheten forventes også å få det nye operativsystemet PalmOS 6.0.

Ettersom det ikke hittill er kommet noen offisielle bekreftelser fra palmOne selv, er dette hittil bare spekulasjoner, men vi vil selvfølgelig komme med flere detaljer når den endelige listen med spesifikasjoner blir frigitt fra produsenten.

annonse

Les også