Flere MMS-virus

Det nye viruset har fått navnet Mabir, og er en videreutviklet utvidet versjon av Cabir, som vi har omtalt tidligere. Sikkerhetsselskapet F-Secure er temmelig sikre på at viruset er produsert av den samme personen som laget Cabir.

Når Mabir aktiveres vil den søke etter telefoner med blåtann i området, og automatisk sende kopier av seg selv over til mobilen den finner. Navnet på filen er Caribe.sis, altså det samme navnet som Cabir.

I tillegg til å spre seg via blåtann, vil Mabir i tillegg sende seg selv til alle telefoner som sender SMS eller MMS til den infiserte mobilen. Viruset sendes i form av en multimediemelding med vedlegget "info.sis".

Dermed står vi foran en helt ny type trussel når det kommer til mobilvirus. Mens et vanlig blåtann-virus er avhengig av at enhetene som skal infiseres befinner seg innenfor en rekkevidde på ti meter, har Mabir ingen begrensninger.

Har man først fått viruset, kan man ikke installere programmer via blåtann, og kan dermed ikke installere antivirusprogrammer via en datamaskin. F-Secure har imidlertid en løsning. Man kan nemlig laste ned et dedikert verktøy for å fjerne den utspekulerte ormen direkte fra mobiltelefonens nettleser. Dette verktøyet finner man på http://mobile.f-secure.com. De som måtte være interessert i mer informasjon kan sjekke ut F-secures hjemmesider.

Les også
Går mot barneporno
Les også
Virus på jordomseiling
Les også
Nye Symbian-virus
Les også
Nå kommer MMS-virus
Les også
Mobilvirus løs i USA
annonse