Tek.no

Nyhet

Vil ta betalt for jobbmusikk

25 Des 2005 10:51Først publisert 23 Des 2005 10:45
annonse

Den norske musikkbransjeorganisasjonen TONO har sendt ut skjemaer til mange norske bedrifter, hvor de blir bedt om å oppgi hvordan de ansatte hører på musikk. Skjemaet spør også om datamaskinene bedriften bruker inneholder lydkort, og om de ansatte har tilgang til TV og radio når de er på jobb.

TONO ønsker å ta betalt av alle bedrifter med mer enn 50 ansatte hvor de ansatte hører på musikk på jobb. NHO anbefaler sine medlemsbedrifter å ikke svare på brevet fra TONO, som har rapporteringsfrist satt til 31. desember. NHO har fått mange henvendelser fra bedrifter som ikke er sikre på hva de skal gjøre med brevet.

NHO ønsker å la sine advokater kikke på kravbrevet før de eventuelt vil anbefale sine medlemsbedrifter å svare. - Våre jurister ser nå på dette kravet, og vårt råd til medlemsbedriftene er å avvente dette kravet fra Tono, til vil har kunnet se nøye gjennom om det finnes en juridisk berettigelse for at de skal betale det Tono ber om, sier Finn Langeland, informasjonsdirektør i NHO til NRK.

Kilder: NRK, Dagbladet, Adresseavisen

Les også
Google utvider med musikksøk
Les også
En film kan koste $100 000
Les også
MTV og Microsoft lanserer musikktjeneste
annonse

Les også