Til hovedinnhold

Ingen Skype til mobilen

Det blir ingen Skype på mobilen foreløpig.

Det har lenge vært snakk om IP-telefoni via Skype på mobiltelefoner. Men i følge Skype er ikke tiden inne ennå. Grunnen er operatørenens høye priser på internettrafikk.

Skype er et populært program som lar deg snakke over internett. I begynnelsen var Skype bare et PC-program, men finnes nå på flere plattformer og dingser.

Selv om Skype allerede finnes til Windows Mobile, og er under utvikling til Nokias Series 60-plattform, sier Skypes sjef for utvikling av maskinvare og programvare til bedrifter, Eric Lagier at det ikke er tale om å utvikle en versjon som kan brukes på telefoner flest ennå.

For dyrt
I et intervju med Reuters sier Lagier at selv om de holder på å utvikle Skype-programvare til flere mobiltelefoner, er det ikke nok operatører som tilbyr priser som er gunstige nok til at det er hensiktsmessig å ringe via Skype.

Det er fortsatt slik at mange operatører tar mye betalt pr megabyte overført data. Dermed kan Skype fort bli en kostbar affære.

– Vi vil ikke havne i en situasjon der vi sier: "Skype er gratis", samtidig som brukeren i slutten av måneden får en enorm telefonregning, sier Lagier.

Ett av unntakene er operatøren 3, som lar sine britiske kunder ringe så mye de vil over Skype for 60 kroner (£5) i måneden. Skype har selv lagt inn sperrer i sin egen programvare, som skal hindre at den blir brukt hos andre operatører. Grunnen er at programvaren krever spesielle tjenester hos operatøren, noe bare 3 tilbyr.

Dermed er mobil-Skype i praksis bare tilgjengelig for deg som har en Wi-Fi-telefon og er innenfor dekningen av et trådløst nettverk, så lenge du bor i Norge.

(Kilder: Reuters)

annonse