Tek.no

Nyhet

Sikkerhetshull i SP2 for XP

19 Juli 2005 12:04

Det er oppdaget en feil i Windows XP med Service Pack 2 installert. Microsoft har foreløpig ikke fikset feilen, men skal visstnok jobbe med utvikling av en oppdatering som skal fikse den.

Det var Tom Ferris fra nettstedet SecurityProtocols.com som først oppdaget feilen og hullet ble først offentliggjort der. Ferris skal ha kontaktet Microsoft i begynnelsen av mai og de har nå jobbet med å utvikle en fiks som skal slippes i august.

Feilen skal ligge i fjernjobb-funksjonen Windows ("Remote Desktop") som gjør det mulig for brukere å koble seg til PCer på et annet sted. Feilen kan forårsake et Denial-of-Service angrep som kan slå til i Windows XP selv om den innebygde brannmuren er slått på. Til tross for feilen vil Microsoft fortsatt anbefale brukere å installere SP2, men at de ellers tar vanlige forholdsregler med å oppdatere Windows regelmessig. I den forbindelse viser Microsoft til en egen nettside som gir brukere tips om hvordan de kan beskytte deres PCer. På Microsoft Norge kan du lese denne veiledningen på norsk.

Nytt i denne saken: Microsoft anbefaler at brukere blokkerer TCP port 3389 i brannmuren. Du finner mer informasjon på denne siden. Et annet alternativ er å slå av Terminal Services eller fjernfunksjonen hvis du ikke trenger disse funksjonene. Les mer. Hvis du bruker VPN-forbindelse finner du mer informasjon på denne siden. Les mer om de ulike forholdsreglene mot denne sårbarheten på nettsiden eweek.com.

Her kan du lese Microsofts artikkel om saken.

Kilde: eweek.com

Les også
Kritiske Windows-oppdateringer
Les også
Nye produkter fra Trend Micro
Les også
Er tofaktorsikkerhet god nok?
annonse