Tek.no

Nyhet

Ny Windows Vista-beta hver måned

Vegard Andreas Larsen
19 Sept 2005 11:30

Å komme med slike regelmessige betaversjoner var ikke planlagt for Windows Vista, og Microsoft selv advarer mot å kalle det betaversjoner. De bruker uttrykket Community Technology Preview (CTP), teknologiforhåndsvisninger for miljøet. Selskapet har tidligere brukt CTPer for å få bedre kontakt med betatesterne, og selskapet kan raskere fikse problemer som hindrer betatesterne å teste produktet.

At selskapet nå velger å slippe CTP-versjoner hver måned er i tråd med endringer som selskapet har gjort de siste årene, nemlig å gjøre selskapet mer gjennomsiktig. I stedet for å snakke til et stort selskap, skal betatesterne få direktekontakt med utviklerne gjennom blogger og forum. Programvaregiganten har hatt stor suksess med CTP-prosessen når det gjelder programmer som Acrylic, Visual Studio 2005 og SQL Server 2005.

Microsoft har nå sluppet september-CTPen av Windows Vista, og den er nå tilgjengelig for betatestere og MSDN-abonnenter. Oktober-CTPen vil for første gang være levert med Windows Sidebar. Men selskapet understreker at enkelte måneder kan passere uten at en CTP blir sluppet.

CTP-versjonene vil heller ikke oppfylle de samme kvalitetskravene som en vanlig betaversjon gjør. Microsoft vil også fjerne og legge til egenskaper i disse CTP-versjonene, slik at noe som var med en måned, kan bli fjernet den neste, for å bli lagt til igjen senere.

Kilde: BetaNews

Les også
Microsoft kjøper deler av AOL?
Les også
Nytt sikkerhetshull oppdaget i IE
Les også
Microsoft Expression
annonse

Les også