Tek.no

Nyhet

Toshiba og Elpida produserer XDR-minne

Rolf B Wegner
31 Mar 2005 12:58


XDR DRAM-brikke fra Elpida

XDR står for Extreme Data Rate og er en minneteknologi utviket av Rambus. Minneteknologien er ment til flere typer forbrukerelektronikk. Blant annet kommer den nye Playstation til å benytte XDR DRAM. Trolig vil XDR DRAM også dukke opp i fremtidige grafikkort for entusiastmarkedet.

Toshibas og Elpidas minnebrikker er begge på 512 Mb. Til sammenlikning lanserte Samsung sine XDR DRAM-brikker allerede i januar, men de var bare på 256 Mb. Toshiba på sin side startet med prøveproduksjonen allerede i slutten av 2003.

Noen tekniske detaljer
Toshiba byr på frekvenser på 4,8 GHz, noe som gir en båndbredde på hele 9,6 GB/s. Brikkene skal dessuten kunne operere på hele 6,4 GHz dersom man gir dem litt ekstra spenning.

Elpida på sin side kjører brikkene sine med en frekvens på 3,2 GHz, noe som gir en båndbredde på 6,4 GB/s. Brikkene fra Elpida skal være skalerbare opp til 4,0 GHz. For ordens skyld kan man legge til at Rambus opplyser at XDR DRAM kan brukes til frekvenser opp til 8,0 GHz, skalerbar i trinn på 800 MHz fra 2,4 GHz og opppver.

Tidsperspektiver
Når det gjelder tidsperspektiver er det regnet med at entusiastene kan legge sine hender på grafikkort med XDR DRAM en gang i 2006. En mer allmenn bruk av XDR DRAM kan trolig komme en gang i 2007.

(Kilder: Toms Hardware , VR-Zone)

Les også
Lover fem ganger bedre minneytelse
Les også
Twinmos tar i bruk Winbond BH-5
Les også
OCZ lanserer Titanium Series
Les også
Infineon tar opp kampen med Samsung
Les også
Corsair utvider Xpert-serien
Les også
Samsung produserer XDR-minne
Les også
Toshiba produserer XDR-minne
annonse

Les også