Tek.no

Nyhet

Send SMS til bestemor i jula

Send besteforeldrene dine en jule-SMS, oppfordrer NetCom. (Foto: Istockphoto / Andersr)
Silje Gomnæs
19 Des 2007 11:06

Ni av ti nordmenn over 60 år er like tilgjengelige på mobilen i jula som resten av året, skal vi tro en undersøkelse NetCom har gjennomført.

Ifølge NetComs informasjonsrådgiver, Øyvind Vederhus, kan det komme av at eldre sitter og håper på SMS og MMS fra barnebarn og annen familie.

- Sitter parat med mobilen

- Kanskje er de eldre enda mer kontaktsøkende i høytiden, samtidig som mange venter på bildemeldinger og sms-hilsener fra barn og barnebarn. For mens vi andre er mer tilbøyelige til å legge fra oss telefonen i julen, sitter de eldre parat med mobilen i fanget, sier Vederhus.

Vederhus mener naturlig nok derfor at alle skal ta mobilen fatt og bruke noen kroner på å sende en mobil julehilsen til besteforeldrene.

Paradokset er at det er de eldre som er mest aktive med mobilen i jula. Ifølge NetCom er det færre unge mobilbrukere som bruker mobilen like mye i jula som resten av året.

Mange benytter imidlertid anledningen til å sende en hilsen til folk de vanligvis ikke har kontakt med. Hele to tredjedeler av de spurte svarer at de bruker mobilen til dette i jula.

(Kilder: Netcom)

Les også
Nå er eldremobilen i butikkene
Les også
Bestemor-mobilen får konkurranse
Les også
Lærer mobilbruk av barnebarna
annonse

Les også