Tek.no

Nyhet

Alle deler Wi-Fi med alle

Silje Gomnæs
22 Okt 2007 14:49

Vi har tidligere skrevet om WiFi-tjenesten Fon, en tjeneste som gir deg tilgang til andres trådløse soner hvis du åpner din egen for fremmede.

Den siste tiden har Telenor drevet med et liknende prosjekt på Grünerløkka i Oslo. Ved hjelp av spesiallagde rutere kan beboere i kjernen av bydelen dele sine trådløse soner med alle andre som igjen deler sine soner. Slik får beboerne tilgang til internett nesten uansett hvor de beveger seg i området, både hjemme hos naboen og på kaféer i nærheten.

Skal vi tro Telenor selv, var idéen til prosjektet født før Fon lanserte sine tjenester.

- Sikrere enn vanlig Wi-Fi

- Fordelen med at vi gjør det er selvsagt at vi sørger for et godt sikret nett. Jeg vil hevde at dette er langt sikrere enn de fleste trådløsnettverk der folk er overlatt helt til seg selv. Dessuten er nok Fon ulovlig i forhold til de aller fleste regler på området, sier Telenor-direktør Oddvar Hesjedal til IDG.no.

Han forteller at Telenor fant 3250 operative trådløse soner i bydelen og at ni prosent av bydelens innbyggere nå er med på prosjektet. Dette tilsvarer omtrent 2000 personer.

- Løsningen gjør det mulig for eksempel å tilby bredbånd i land som hvor det mangler skikkelig infrastruktur for dette. Man kan eksempelvis bygge opp ”mesh” med Wimax-teknologi, sier han.

Foreløpig vil ikke direktøren si om Telenor vurderer å tilby en slik tjeneste kommersielt.

Informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, forteller til Amobil at prosjektet nå er avsluttet. I disse dager er testene under evaluering.

(Kilder: IDG.no)

Les også
Ice dekker snart 85 prosent av Norge
Les også
NetCom lar deg ringe gratis
Les også
Deler ut gratis Wi-Fi i Oslo
annonse

Les også