OpenVZ gir ut SLES10-kjerne

OpenVZ er en open-source-versjon av SWSofts Virtuozzo-teknologi som benytter paravirtualisering for å lage isolerte virtuelle servere på ett fysisk lag. Man installerer en Linux-distribusjoner i bunn som blir "host OS". De virtuelle systemene aksesserer kjernefunksjonene i det nedre laget, noe som gjør at det blir svært lite "overhead". 

Dette medfører at man får høyere ytelse enn tilfellet er med "fullstendig" virtualisering der man oversetter og emulerer systemkall. For å få til dette er man avhengig av å modifisere kjernen slik at dette støttes. Ulempen er at man kun kan virtualisere Linux på Linux.

Det har blitt annonsert at OpenVZ allerede denne uken vil legge ut sin SLES10-kjerne slik at man kan kjøre denne versjonen som et virtuelt system.

OpenVZ oppfatter seg selv som komplementær til Xen ved at det kjører flere instanser av samme operativsystemet på én server, mens Xen tillater å kjøre forskjellige operativsystemer på ett jern. Målet er å for dette prosjektet å bli integrert som en standard del av Linux-kjernen.

(Kilde: ITWorld)

Les også
VMware utvider virtualisering for Mac OS X
Les også
Sun, virtualisering og fremtiden
Les også
Ny Linux-kjerne med Cell, Oracle-støtte
Les også
SLES11 kommer i 2008
Les også
Novell og Red Hat kniver om virtualisering
Les også
Beste x86-virtualisering: AMD "Pacifica"?
annonse