Tek.no

Nyhet

Ukens retro: 2110

Einar Eriksen
18 Des 2005 22:55

Bestselger
Tidligere var Nokia i stor grad overlegen på mobilmarkedet. Gjennom 1990-årene markerte Nokia seg solid på markedet, og det var helt i forkant av århundreskiftet de fleste av oss gikk til anskaffelse av en mobiltelefon. For mange var Nokia et valg som man ikke engang trengte å ta.

Nokia 2110 er en av de telefonene som virkelig markerte seg. Telefonen inntok markedet i 1996, og ble en soleklar bestselger fra første stund. Det var ikke store andelen av befolkningen da som hadde mobiltelefon, men det var i denne tiden mobiltelefonen begynte å vekke interesse blant folk flest.

Nokia 2110 var utvilsomt en av de mest portable telefonen på markedet, og fikk en egen pris for dette. Størrelsen var 14,8 x 5,6 x 2,5 centimeter, og vekten på 235 gram.

I tillegg til prisen for mest portable telefon, fikk også 2110 prisen "Outstanding phone of the year" på GSM World Conference i Frankrike. At årets mest portable telefon i 1996 også var den mest enestående, var absolutt et salgstriks.

Skjermen på telefonen var bygget opp av piksler, og rommet fire linjer med tekst. Dette kom godt med da Nokia 2110 blant annet hadde støtte for SMS.

Klokke, alarm, kalender, planlegger, infrarødt og vibrasjonsvarsling er imidlertid funksjoner man på ingen måte fant i Nokia 2110, eller for den sags skyld andre telefoner på den tiden. Vibrasjonsvarslingen er vi egentlig litt glad de sparte seg for, da dette på en enhet veiende 235 gram høres ganske fryktinngytende ut.

Batterilevetiden på 2110 var noe som fikk mye skryt. Her fikk man 30 timers standbytid, og 2 timer og 40 minutter taletid. Som tilbehør kunne man få tak i et enda råere batteri, som hadde dobbel varighet. Dette gikk i stor grad ut over vekt og størrelse.

Nokia har gjennom de siste årene tapt markedsandeler, og produsentene begynner å bli mer likestilt. Det vil på ingen måte si at Nokia begynner å visne, men at vi oftere velger telefoner etter funksjonalitet og design foran å først velge seg en produsent.

Les også
Ukens retro: Sony Z1
Les også
Ukens retro: 9000
Les også
Ukens retro: V70
annonse

Les også