Til hovedinnhold

Produsentenes nyttårsforsetter

...but not all the dots.

Nyttårsforsetter er som alltid populært. Enten du skal begynne å trene, slutte å røyke, bruke mindre penger på dingser, gjøre ferdig utdannelsen din eller har satt deg andre fornuftige mål, så ønsker vi deg lykke til.

Hvorvidt mobilprodusentene bedriver nyttårsforsett-sport vites ikke, men vi håper de har satt seg noen gode mål for 2008. Hvilke mål dette eventuelt er kan vi bare spekulere i.

Og det har vi selvsagt tenkt til å gjøre. Vi har satt oss ned og pønsket ut hva nyttårsforsettene til de store mobilprodusentene burde være.

Nokia

Nokia var for noen år siden mobilenes svar på Volvo stasjonsvogn og rekkehus. Trygt og greit, men dørgende kjedelig. Nå har finnene klart å gjenopplive mobilene sine, og lager noen av markedets mest spennende produkter.

Nokia har fortsatt et par akilleshæler. Batteriteknologien deres er ikke god nok. Vi liker teknomobiler, men ikke at vi må lade dem hver bidige dag.

Dessuten er Series 60 vel og bra, men telefonene er fortsatt for avanserte for mange. Hva med en helt enkel GPS-mobil, Nokia? Vi ser gjerne at Nokia slapper litt av med "multimedia computer"-maset.

Nokias nyttårsforsett: Bedre batterier og mer fokus på telefoner for folk flest.

Sett dem før?

Sony Ericsson

Sony Ericsson er nødt til å gjøre noe mer spennende. Slik som det er nå er selskapet i ferd med å gå i samme felle som Nokia gjorde for noen år siden: Kverning av de samme modellene med samme menyer og funksjoner i nye innpakninger. En liten overdrivelse, men dog. Vi er lei telefon på telefon med samme utseende og innhold.

Sony Ericsson var for ett til to år siden markedets desidert mest interessante produsent. Nå er de bare kjedelige. Send produktutviklerne deres på inspirasjonskurs!

Sony Ericssons nyttårsforsett: Finne igjen skapergleden.

Samsung

Samsungs nyttårsforsett må være å presentere en telefon som kan det meste, og som i tillegg er god på det meste. Hvorfor er det sånn at Samsung aldri klarer å lage en telefon som klarer å stå løpet helt i mål?

Mange hadde høye forhåpninger til Samsung G800 - kameratelefonen som skulle ta livet av alle kameratelefoner. Det viste seg at dette var en av de største skuffelsene i 2007. Har dere for mange telefoner på tegnebrettet, Samsung? Hva med å konsentrere seg om noen få med solide modeller, slik som konkurrentene deres gjør?

Vi skulle også gjerne sett at Samsung tok seg sammen og lanserte de interessante modellene sine her i Norge. Vi skjønner ikke hvorfor de skal nekte oss GPS-mobilen i550 eller dobbelt-SIM-mobilen D880.

Samsungs nyttårsforsett: Lage færre telefoner og lansere de interessante modellene i Norge.

LG KU990 kan mye, men er ikke god på alt.

LG

LG har på mange måter de samme problemene som Samsung. Det kommer altfor mange modeller, og mange av dem dukker plutselig opp uten noen som helst form for markedsføring.

I tillegg klarer de ikke å lage en modell som er god på alt den gjør. Ta for eksempel LG KU990: God på det meste, men svikter som mp3-spiller. Vi tror ikke det hadde kostet LG altfor mye å utstyre telefonen med skikkelig mp3-spiller.

Folk vil ikke velge om de vil ha enten en musikktelefon eller en kameratelefon, LG. Vi vil ha alt i ett, ikke nesten alt i ett.

LGs nyttårsforsett: Lage en telefon som er god på alt den gjør.

Gjesp....

Motorola

Det sier seg vel selv hva Motorolas nyttårsforsett burde være: Levér de telefonene dere lanserer for svingende! Dessuten: Slutt å kverne på gamle helter!

Alle er lei av Razr. Verden gikk videre. Det gjorde ikke Motorola. Motorola og Sony Ericsson har sånn sett mye til felles, men problemet er mye mer tydelig hos Motorola, som har blitt forbikjørt av Samsung, og dermed har gitt fra seg plassen som verdens nest største produsent.

Motorolas nyttårsforsett: Full skjerpings. Lage telefoner folk er interessert i, og slutte å love mer enn de kan holde.

Touch er vel og bra, men for avansert for veldig mange.

HTC

HTC har kanskje ikke gjort så mye galt. Den lille, men trivelige mobilprodusenten leverer gode Windows-telefoner, selv om de muligens kan være litt trauste.

Vi skulle imidlertid ønske at HTC virkelig slang seg inn i konkurransen om vanlige forbrukere. HTC Touch var et fint forsøk, men telefonene må bli mer brukervennlige før vanlige dødlige mobilbrukere virkelig kan elske dem.

HTC burde ta en titt på lille svenske Neonode, som har bygget sitt eget brukergrensesnitt på Windows CE. Klarer dere Windows Mobile, så klarer dere Windows CE. Vi håper også på at det kommer noen forbrukermodeller med Google Android.

HTCs nyttårsforsett: Lage spennende mobiler for hvermannsen.

Hva mener du? Er vi fullstendig på jordet, eller har vi ikke tatt hardt nok i.

Diskutér dine forventninger til produsentene i 2008 i forumet »

annonse