Til hovedinnhold

Dette skal være Samsungs neste Galaxy Fold

Samsungs neste Galaxy Fold skal bare være en liten uke unna.
MySmartPrice

Samsungs nestegenerasjons Galaxy Z Fold - med det klingende navnet Galaxy Z Fold 2 5G - ventes lansert på Samsungs digitale Unpacked-arrangement 5. august, og nå har det dukket opp nye bilder av den nye telefonen.

Det er nettstedet Mysmartprice, som nærmest har spesialisert seg på telefonlekkasjer, som har fått tak i bildene fra det de kaller en pålitelig kilde.

Skjermleppe ut, kamerahull inn

Bildene viser at Samsung beholder mekanismen som bretter telefonen omtrent som en bok, men at de ser ut til å droppe den store skjermleppa som den første Galaxy Fold-varianten hadde både på inner- og ytterskjermen. Inn kommer et kamera i form av et lite hull i skjermen, såkalt punch-hole.

Skjermrammene er i tillegg gjort tynnere, og sammen gjør det at Samsung har fått plass til en større skjerm enn tidligere, spesielt for ytterskjermen. Ryktene har sagt at den utvendige skjermen vil være på 6,23 tommer, opp fra 4,6 tommer på dagens modell. Innerskjermen skal, igjen ifølge ryktene, være på 7,7 tommer, opp fra 7,3.

Den første Galaxy Fold-utgaven hadde en ganske liten skjerm utvendig.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Bildene viser også et nytt trippelkamerasystem på baksiden, visstnok med henholdsvis 64, 12 og 12 megapiksler. Det er ventet at telefonen får den siste Snapdragon 865 Plus-brikken, et batteri på 4.356 mAh og relativt rask (og tosidig) trådløs lading på 15 watt. Som navnet tilsier vil telefonen også ha 5G-støtte, og den vil komme med inntil 512 GB lagring.

Prismessig spås det en pris relativt identisk med dagens Galaxy Fold. Ved lansering kostet den 21.000 kroner i Norge, en pris som siden er skrudd opp til 24.000, og så ned igjen til 23.000, som er det den koster nå.

Vår tester var for øvrig middels begeistret for Galaxy Fold da den ble lansert. Han omtalte det som et «friskt pust» i mobilverdenen, men beskrev til dels ganske store minuser. Han var mer begeistret for søstermodellen Galaxy Z Flip, som kom senere og med et format som liknet en gammeldags klapptelefon.

Samsungs lanseringer på det kommende Unpacked-arrangementet er stort sett kjent gjennom et utall lekkasjer.
Samsung

Venter fem lanseringer

Samsung har selv sluppet en teaservideo for Unpacked-arrangementet sitt, og der kan fem enheter skimtes (bildet over):

En som ser ut som Galaxy Z Fold 2, en som tydelig er Galaxy Note 20 (som kommer i vanlig og Ultra-versjon), et nytt sett ørepropper som visstnok skal hete Galaxy Buds Live, en ny Galaxy Watch og en ny Galaxy Tab.

annonse