Til hovedinnhold

Etterlengtede spillklassikere gjenoppstår

Straks klart for oppussede versjoner av Command & Conquer og Red Alert.

I fjor høst ble det klar at de ikoniske spillene Command & Conquer: Tiberian Dawn og C&C: Red Alert skulle pusses opp for moderne datamaskiner. Spillene i RTS-sjangeren målbandt PC-spillere på 90-tallet med et engasjerende gameplay som satte både strategiske evner og hurtighet på prøve.

Nå bekrefter utvikler EA at begge spillene vil lanseres på Steam og deres egen Origin-plattform som en del av Command & Conquer Remastered Collection den 5. juni. Med i pakken følger også utvidelsene Covert Ops, Counterstrike og Aftermath.

Får 4K-grafikk og overhalt lydspor

De gamle spillene skal nå kjøre problemtfritt i Windows 10 og samtidig være i stand til å utnytte den økte datakraften moderne PC-er byr på. Et eget team bestående av blant annet gamle Westwood Studios-ansatte, som var med å lage de originale spillene, har hatt ansvar for å gjenskape modeller og teksturer i 4K-oppløsning. Om du føler deg ekstra nostalgisk kan du også bytte mellom den gamle grafikken og oppdaterte 4K-teksturer når som helst under spillingen.

Her kan du se forskjellen på den originale grafikken og den gjenskapte grafikken i 4K-oppløsning.

Komponisten fra de originale spillene har også vært hyret inn for å få overhalt lydsporet.

Spillserien er kjent for sine til tider lattermilde mellomsekvenser som du får presentert mellom oppdragene og som driver historien i spillet videre. Disse er spilt inn av ekte skuespillere, og alle sekvensene får du se i høyere kvalitet i den nye samlepakken av spillet.

Mellomsekvensene i spillet er også pusset opp.

Flerspiller og nytt brukergrensesnitt

I tillegg til bedre grafikk melder EA at nyversjonen av spillene byr på oppdaterte kontroller og et justert grensesnitt. Blant annet med en redesignet «sidebar» med plass til flere byggeikoner så du slipper like mye «scrolling» som i den originale versjonen.

Begge spillene vil støtte flerspiller over nett, med «matchmaking», rangeringer og mulighet til å overvåke kamper eller se dem i opptak.

Både Steam og Origin vil få støtte for nye «achievements».

Samlepakken vil koste 20 dollar. Om du vil ha en kopi av spillet i hylla, kanskje for å stå sammen med originalen, skal to ulike fysiske utgivelser også være på vei for henholdsvis 60 og 150 dollar. Da med litt ekstra «stasj» i boksen.

Det er viktig å påpeke at spillene ikke er laget på nytt fra bunnen av, men at utvikleren heller har oppdatert den originale spillkoden og grafikken.

Krig med begge sider

I originale Command & Conquer, som kom først, kontrollerer du en FN-fraksjon og en terrororganiasajon som ryker i tottene på hverandre. I Red Alert, som enda flere har et forhold til, veksler du på å føre enten allierte eller sovjetiske styrker til seier i en alternativ konflikt som brøt ut i stedet for 2. verdenskrig.

annonse