Tek.no

Nyhet

Bose lanserer ny strømmehøyttaler og støtte for Google Assistant

Bose
Stein Jarle Olsen
22 Mai 2019 19:00

Vi sa oss knallfornøyde med lyden da vi testet Boses til da eneste multiromshøyttaler, Home Speaker 500, i mars. Vi var kanskje ikke like fornøyde med prisen, som ligger på solide 5 000 kroner.

Nå får høyttaleren en billigere lillebror kalt Home Speaker 300. Den mindre størrelsen gjør også at skjermen i front er borte, men ellers har den de samme knappene på topp, som blant annet gir rask tilgang til seks forhåndsinnstilte nettradiostasjoner eller spillelister.

Airplay 2

Home Speaker 300 mister skjermen som storebroren har i front.
Bose

Home Speaker 300 vil i likhet med storebroren støtte Apples Airplay 2 og har dessuten bluetooth om du skulle befinne deg et sted uten wifi-tilgang. Den har uheldigvis ikke batteri innvendig, tross den mer portable størrelsen.

Airplay 2 gir som kjent også mulighet for å koble høyttaleren opp i et multiromssystem med strømmehøyttalere også fra andre merker.

Google Assistant

Bose varsler også at de lanserer Google Assistant-støtte til Home Speaker 500, Soundbar 700 og Soundbar 500. Dette var noe vi omtalte såvidt da vi testet høyttaleren, ettersom den da bare støttet Amazon Alexa, som vi ikke har tilgang til i Norge.

Home Speaker 300 vil naturligvis også støtte Google Assistant fra den kommer i butikk. Den vil koste 259 dollar i USA. Vi har ikke fått bekreftet noen norsk pris foreløpig, men storebroren koster altså 399 dollar i USA og 5 000 kroner i Norge, så Home Speaker 300 vil sannsynligvis koste minst 3 000 kroner her.

Også Sonos varslet nylig at de var klare med Google Assistant-støtte på deres Sonos One- og Beam-høyttalere. Begge disse systemene gir dermed brukerne nå valget mellom Amazon Alexa og Google Assistant.

annonse

Les også