Tek.no

Nyhet

Volvos selvkjørende vogntog er nå tatt i bruk i Sverige

Kjører mellom logistikksentral og havneterminal i 40 km/t.

Volvo
17 Juni 2019 09:07

Selv om det ofte er Tesla som får overskrifter rundt selvkjørende bilder, både på godt og vondt, har Volvo holdt på testing av selvkjøringsteknologi i mange år.

Nå er selskapets autonome vogntog – Vera – blitt tatt i bruk på svenske veier.

Flytter shippingcontainere

Vera er et autonomt vogntog som er designet for «repetitive oppgaver i logistikksentre, fabrikker og havner», ifølge Volvo, som også skriver at kjøretøyet er best egnet for korte avstander, men med tung last.

Volvo

Dens første oppgave vil være å transportere shippingcontainere mellom DFDS' logistikksenter og en havneterminal i Göteborg. Reisen ser ut til å være på rundt 4-5 kilometer på Google Maps.

Vera har en makshastighet på 40 kilometer i timen, og blir overvåket av en kontrollør fra et kontrolltårn under hele reisen. Personen kan ta over styringen hvis det skulle trenges.

Testes i liten skala

Volvo vil teste ut Vera i en liten skala til å begynne med, for å sikre at teknologien sitter og for å tilpasse infrastrukturen rundt. Skulle alt gå etter planen skriver Volvo i en pressemelding at de ser for seg at Vera kan komplementere dagens transportløsninger.

Slik ser Vera ut i praksis:

annonse

Les også