Til hovedinnhold

Xiaomi slipper heftig spilltelefon

Blackshark blir kinesernes Razer Phone-konkurrent.

Mobiltelefoner som retter seg spesifikt mot spillere er ennå et ganske nytt produktsegment, med Razer Phone som kanskje den mest profilerte aktøren hittil. Nå har det dukket opp en ny krabat i denne kategorien, nemlig Blackshark.

Det nye produktet er utviklet av Xiaomi Blackshark, et selskap med finansiell støtte fra den kinesiske mobilgiganten Xiaomi. Blackshark er selskapets første mobiltelefon, og den markedsføres altså mot spillere.

Det som gjør den velegnet til spilling er ifølge produsenten først og fremst at den kommer med bildeprosesseringsteknologi fra selskapet Pixelworks, som visstnok både skal eliminere «motion blur», uskarpheten som skapes ved hurtige bevegelser i bildet, og ekstra presis fargegjengivelse.

Xiaomi Blackshark.

Solid innmat

Den har ifølge pressemeldingen også sofistikert håndtering av skarphet og kontrast som skal sørge for høyere «realisme» ved spilling, uten at det er helt klart hva dette innebærer. HDR10 er også på plass.

Ikke minst kommer Blackshark med en analog tommelstikke på venstre side som kan festes på mobilen i form av et eget deksel. Dermed kan man supplere de virtuelle knappene man vanligvis må bruke når man spiller på mobilen.

Ellers er mobilen også høyst kompetent når det gjelder innmaten. Den kommer med en Snapdragon 845-brikke, opptil 8 GB minne og et batteri på 4000 mAh, samt lagringsplass på opptil 128 GB. Skjermen er 5,99 tommer stor og har en oppløsning på 2160 x 1080, som betyr at den kommer med 18:9-formatet.

Kraftig kjøleløsning

Telefonen er dessuten utstyrt med en varmespreder (heatsink) der væske fordamper når det treffer prosessoren, før deretter å kondensere tilbake til væske ute langs kantene på telefonen. Kjøleløsningen i Blackshark skal ifølge produsenten redusere temperaturen med så mye som 8 grader.

Løsningen er imidlertid slett ikke unik for Xiaomi Blackshark. Den har dukket opp i flere andre produkter, blant annet i Samsungs Galaxy S7, flere av Microsofts Lumia-modeller og den er dessuten å finne i Huaweis ekstreme Mate-variant, Mate RS Porsche Design. Telefoner med denne typen kjøling har en tendens til å bli sakte varme over det hele, og bruke lang tid på å kjøle seg ned igjen. De blir ikke veldig varme på ett enkelt punkt, slik mange mobiler blir.

Mobilen er lagt til forhåndsbestilling i Kina til en pris på 3500 yuan, cirka 4300 kroner. Det er ennå uvisst om eller når vi vil få tak i den på våre breddegrader.

Dette er de beste mobilene akkurat nå: Sjekk vår guide »

annonse