Til hovedinnhold

Nå får Google full kontroll over mobilene sine

Blar opp 8,5 milliarder kroner for HTCs mobilavdeling.

Google

I fjor høst kom det frem at Google skulle inngå en avtale med taiwanske HTC om å overta omtrent halvparten av mobildivisjonen deres, og nå melder Google i et blogginnlegg at avtalen er i boks.

Søkegiganten har bladd opp den nette sum av 1,1 milliarder dollar, cirka 8,5 milliarder norske kroner for avtalen, som innebærer at rundt 2000 tidligere HTC-ansatte nå jobber for Google.

HTC skal fortsette å lage egne mobiler. Dette er deres vellykkede toppmodell U11.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Langvarig samarbeid

HTC har stått bak flere av Googles «egne» mobiltelefoner, deriblant både første og andre generasjon av Pixel-telefonene, i tillegg til nettbrettet Nexus 9 og mobilmodellen Nexus One. Den nye avtalen betyr at Google nå har mer eller mindre full kontroll over den videre mobilproduksjonen.

I blogginnlegget sitt sier Google at de nye medarbeiderne tar med seg flere tiår med erfaring over til Google, og at selskapet nå er fokusert på å skape «radikalt hjelpsomme» produkter for kundene ved å kombinere maskinvaresatsingen med Googles kunstig intelligens-teknologi og programvare.

Akkurat hva disse høytflyvende ambisjonene faktisk munner ut i gjenstår å se, men det er ikke umulig at satsingen vil lede til andre typer produkter enn bare mobiltelefoner.

I sin egen pressemelding som HTC slapp i forbindelse med oppkjøpet gjorde de det klart at Google-overtakelsen overhodet ikke vil svekke HTC egen mobilsatsing, men tvert imot styrke den. Ifølge selskapet vil oppkjøpet bidra til å strømlinjeforme produktporteføljen deres og gi dem mer økonomisk fleksibilitet, og i tillegg skal selskapet satse enda hardere på VR med sitt Vive-produkt.

Google har nå sluppet nyeste Android: Men bare til noen mobiler hittil »

annonse