Nyhet

Facebook jobber for å la brukere på Messenger, Instagram og WhatsApp skrive til hverandre

Det melder New York Times.

Facebook jobber med å åpne opp for at brukere på Facebook Messenger, Instagram og WhatsApp kan sende meldinger til hverandre. Det melder New York Times, som har fått informasjon av fire mennesker som jobber med prosjektet.

Alle er eid av Facebook

Alle de tre tjenestene er eid av Facebook, men frem til nå har de stort sett fungert helt uavhengig av hverandre. Det skal de også fortsette å gjøre ifølge New York Times, men den underliggende infrastrukturen skal endres for å tillate kommunikasjon på tvers av appene.

Avisen skriver også at samtlige av appene vil støtte full kryptering av meldingene, slik at bare sender og mottaker skal kunne se innholdet. Det er fortsatt ikke sagt noe spesifikt om når en felles meldingsplattform vil være klar.

Vil øke bruken av alle appene

Selv om Facebook er den største av de tre tjenestene, har Instagram og WhatsApp hatt en økende vekst siden de ble kjøpt opp av Facebook. Dette skal ha fått Mark Zuckerberg, Facebook-sjefen, til å se på måter han kunne knytte dem tettere sammen.

– Det er ingen tvil om at en strategi som dette er en følge av at Facebook vil holde brukerne engasjert, og for å få dem til å bruke dette sammensmeltede systemet som deres primære meldingstjeneste. Ved å gjøre dette kan de samtidig skryte av høyere brukerengasjement til annonsører, noe de trenger nå som veksten har vært lavere, skriver Makena Kelly, sosiale medieekspert hos The Verge.

Les også
WhatsApp ber 1,5 milliarder brukere om å oppdatere umiddelbart
Les også
Skjuler selvskadingsbilder etter tenåringsdød
annonse