Tek.no

Nyhet

Sony med gode nyheter for Playstation 5-kjøpere

Niklas Plikk, Tek.no

Vi får stadig nye drypp med informasjon om Playstation 5, Sonys neste spillkonsoll og arvtaker til dagens Playstation 4 fra 2013.

Krysspilling mellom generasjoner

Playstation 5-spillere vil nemlig være i stand til å spille sammen med Playstation 4-spillere på tvers av konsollgenerasjoner, det melder BGR.

Avsløringen stammer fra Playstation-nestleder John Kodera, som selv kom med uttalelsen under Sonys nylig avholdte «IR Day».

Dette er gode nyheter både for deg som planlegger å bli værende på dagens konsollgenerasjon en stund, og for deg som vil hoppe over på Playstation 5 så snart den er tilgjengelig.

Blir bakoverkompatibel

Selvsagt gjelder krysspilling mellom konsollgenerasjoner i de tilfellene hvor et spill er tilgjengelig på begge konsollene, men som vi allerede vet: nye Playstation 5 vil også være bakoverkompatibel med spill fra dagens PS4-generasjon.

Dermed kan Playstation 5-eiere kjøpe og spille et Playatation 4-spill sammen med Playstation 4-eiere om det ikke er utviklet en egen versjon til den nye konsollen deres.

Får åttekjernet prosessor og SSD-lagring

I april ble det også kjent flere detaljer om maskinvaren til den neste Playstation-konsollen. Ikke overraskende fortalte Sony at konsollen ville bli langt raskere enn dagens PS4, få støtte for 8K-oppløsning, effekter som strålesporing og langt raskere lagring.

Prosessoren dens får åtte kjerner og er basert på AMDs kommende tredjegenerasjons Ryzen, bygd på 7 nanometer-teknologi. Et spesielt grafikkort basert på samme selskaps Navi-arkitektur vil ta seg av det visuelle.

I tillegg til dette skal den tradisjonelle harddisklagringen erstattes av SSD-basert lagring. Dette gjøres for å komme de stadig lengre lastetidene i spill til livs. Ifølge Sony skal SSD-en de har valgt ha bedre ytelse «enn dagens løsning for vanlige forbrukere».

Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll:
Med støtte for spill tilbake til originale Playstation »

(Kilde: BGR)

Les også
Massiv grafikkoppdatering kansellert
Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
Les også
Playstation Now er nå tilgjengelig i Norge
Les også
Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll
Les også
Dette er Playstation Classic-spillene Sony vurderte, men vi ikke fikk
Les også
Pass på at du kjøper riktig PlayStation
annonse