Nyhet

Huawei Mate 30 Pro kan beholde busslommen i toppen

Og med det den sikre ansiktsgjenkjenningen fra forgjengeren.

Høsten kryper nærmere og med den kommer også nye telefoner fra de store mobilprodusentene. Huaweis ventede Mate 30 Pro har vært på ryktebørsen en stund, og nå vet vi kanskje litt mer om høstens store nyhet fra kineserne.

Pocketnow skriver nemlig om et frontglass som skal være for den kommende modellen. I motsetning til dagens toppmodell, P30 Pro, har det nye glasset et forholdsvis stort skjermhakk, eller busslomme som det også gjerne kalles, øverst.

Hele seks åpninger er synlige i det svarte feltet. Det antyder sterkt at Mate 30 Pro beholder den avanserte ansiktsgjenkjenningen fra Mate 20 Pro.

P30 Pro manglet noe Mate 20 hadde

Til tross for at P30 Pro har blitt svært godt mottatt i de fleste testmedier var mangelen på den mest avanserte formen for ansiktsgjenkjenning en liten skuffelse etter at fjorårets Mate hadde 3D-basert ansiktsgjenkjenning.

Utvalget sensorer i toppen ser ut til å være omtrent tilsvarende som i forgjengeren. Mate 20 Pro hadde fem åpninger i toppen, der én av dem var til høyttaleren. Det nye skjermglasset har blittelitt annerledes form på åpningene, og ett av de fem hullene har et lite hull på størrelse med et knappenålshode over seg. Det er usikkert om dette er en ekstra sensor eller bare en åpning som er bedre tilpasset en løsning som tidligere bare ville hatt ett større hull.

Rektangel eller sirkel på baksiden?

Slik kan baksiden på Mate 30 Pro se ut.

Ellers viser bildene en skarp bue langs kanten av skjermen, noe rykter har omtalt en stund. Det vi ikke ser av de nye bildene er baksiden, men der har det så langt versert flere rykter og bilder. Der Mate 20 Pro hadde en kvadratisk kameradel på baksiden antydet de første bildene og ryktene at Mate 30 Pro ville få en langstrakt rektangulær kameradel på baksiden.

Nyere bilder antyder i stedet at det kan være snakk om en stor sirkulær affære med fire kamera og blits.

Ellers er det ventet at Mate 30 Pro vil få selskapets nyeste Kirin 985-prosessor – en brikke som antas å ha vært klar i forkant av trøbbelet med amerikanske myndigheter.

Leveransene gjenopptas

Tidligere i sommer sa president Donald Trump at Huawei igjen skulle få lov til å kjøpe teknologi fra amerikanske selskaper. I forrige uke ble det klart at det ville skje ved hjelp av dispensasjoner der selskapet søkte og fikk tillatelse til handel der det ikke truet amerikansk sikkerhet.

I dag meldte Reuters at leveranser til Huawei fra amerikanske selskaper kan gjenopptas i løpet av to til fire uker.

Da Huawei ble bannlyst fra handel med amerikanske selskaper den 15. mars i år sa selskapet at de hadde bunkret opp deler for tre måneder. Dermed kan de være helt på tampen av lagrene sine innen de igjen får nye deler fra amerikanerne.

Registrerer stadig nye navn

Ved siden av å ha et stort delelager som nødløsning, har Huawei jobbet i flere år med sitt eget operativystem. Tidligere i år varemerkeregistrerte de varemerkene Hongmeng, Ark og Oak som mulige navn på operativsystemet. I dag meldte Android Authority at selskapet også har registrert navnet Harmony som varemerke i EU.

Det kan se ut til at kineserne jobber videre med operativsystemet, til tross for at de flere ganger har sagt at de så lenge som de kan det foretrekker å jobbe med sine eksisterende partnere, så som Google og Microsoft.

Huawei: – Vi satser fullt og helt på Android

For en knapp måned siden bekreftet Huawei at så godt som alle selskapets nyere toppmodeller får høstens store Android-oppdatering, kjent som Android Q.

Foreløpig er det lite kjent om hva som blir nyhetene i neste Android-versjon for Huawei-telefoner. En rekke av funksjonene, så som mørk modus og utvidet sveipenavigering er nemlig bygget inn allerede i dagens programvare for telefoner som Mate 20 Pro og P30 Pro.

Hvis Huawei følger sin vanlige lanseringsplan kommer Mate 30 Pro en gang i løpet av september eller oktober i år. De er vanligvis den siste av de tre store til å presentere høstnyheter, etter Samsung og Apple. Samsungs Galaxy Note 10-lansering starter moroa den 7. august.

Les også
Huawei bekrefter: Mange av selskapets telefoner vil få Android Q
Les også
5G-telefonen kommer til Norge i august
Les også
Huawei P30 Pro: Huawei har laget markedets beste kameramobil ... igjen
Les også
Tatt for juks: Huaweis «mobilbilder» var egentlig tatt med speilrefleks
Les også
Huawei Mate 20 Pro: Mobilen med absolutt alt
annonse