Tek.no

Nyhet

Nå slutter Vipps å fungere på eldre mobiler

Sier de kutter støtten for å ivareta sikkerheten i tjenesten.

Niklas Plikk, Tek.no
26 Sept 2019 17:28

I en melding på nettsiden sin skriver Vipps at appen deres ikke lenger vil fungere for de med eldre mobiler. Det melder Dinside.no.

Har du en iPhone 5 eller 5c, eller en Android-mobil med operativsystem 4.3 og 4.4, vil du ikke lenger kunne bruke appen.

Krever strengere sikkerhet

I en e-post til Tek.no forklarer Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef hos Vipps, hvorfor endringene er gjort:

– Det er litt ulike årsaker for Android og iPhone, men da vi lanserte en ny versjon av appen tidligere i september hadde de telefonene det gjelder såpass utdatert teknologi at de ikke kan oppfylle de sikkerhetskrav som nå kreves for å gjennomføre betalinger i Vipps. Betaling skal være trygt og sikkert, i tillegg til at vi må følger de lover og regler som gjelder. Derfor kunne vi derfor ikke støtte disse modellene lenger. Vår ambisjon er at Vipps skal fungere for flest mulig, men i dette tilfellet måtte vi ivareta krav til sikkerhet først.

Apple lanserte iPhone 5 i 2012 og iPhone 5c i 2013, men de bruker samme prosessor og programvare. iPhone 5s, som også kom i 2013, fungerer imidlertid fortsatt med Vipps, ettersom den har nyere og mer moderne maskinvare.

– Burde ha garanti på programvare

Dinside har snakket med Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, som mener forbrukere burde være bedre sikret mot situasjoner som dette:

– Vi trenger en garantitid også for programvare, og at endringer i programmer og operativsystemer ikke gjør eldre telefoner ubrukelige. Dette er like viktig som den fysiske garantitiden, sier Bakken Riise til nettstedet.

Problemer for Android-brukere

Det har ikke bare vært de med eldre mobiler som har hatt problemer med Vipps den siste tiden. Facebook-siden deres får også inn en rekke sinte innlegg fra Android-brukere, hvor flere sier de ikke har kunnet bruke appen siden søndag - altså fire dager siden. Problemene blir bekreftet av Vipps-medarbeiderne, som beklager situasjonen:

– Vi har dessverre fremdeles feil med Vipps for Androide telefoner. Vi jobber på spreng for å løse feilen.

De har også lagt ut en lang sjekkliste på nettsidene sine som Android-brukere kan gå igjennom hvis de har problemer med appen .

annonse

Les også