Tek.no

Nyhet

Google lanserer to nye, geniale Photos-funksjoner

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
23 Aug 2019 17:30

Fremover vil Google Photos kunne kjenne igjen tekst i bildene dine, enten du har tatt bilde av et dokument, en plakat eller bare en genser med tekst på.

Googles bildegjenkjenningsteknologi Lens har allerede såkalt OCR – optical character recognition.

Det betyr at du for eksempel kan starte Lens-appen, rette kameraet mot en plakat på et annet språk og få den oversatt på direkten.

Søk opp tekst i bilder

Nå utvider Google altså sin OCR-funksjon også til bildelagringstjenesten Google Photos. Funksjonen ble først sett av Twitter-brukeren @can, noe som førte til at Google etter hvert bekreftet utrullingen på Twitter.

Dermed blir det altså mulig å søke opp bilder i Google Photos-biblioteket ditt basert på eventuell tekst som måtte være i dem.

Du kan også bruke Google Photos til å ta bilder av tekst med Lens-funksjonen og få den omdannet til en digital variant du kan lime inn i en tekstbehandlings- eller notatapp.

Får ansiktsgjenkjenning

Photos får også en annen og potensielt meget nyttig funksjon, nemlig automatisk ansiktsgjenkjenning. Som Engadget meldte i går og Dinside gjenga i dag, utvides denne funksjonen nemlig til Europa i disse dager.

Med ansiktsgjenkjenningen kan du gi ulike personer i fotoarkivet ditt navn, og så vil tjenesten gjøre det mulig å søke opp alle bilder av vedkommende.

Dinside skriver at de har fått bekreftet fra Google at funksjonen vil rulles ut i løpet av de nærmeste dagene – også i Norge.

Apples iOS har for ordens skyld lenge hatt en liknende funksjon, men hovedfordelen med Google Photos er at du får ubegrenset lagring av bilder og video så lenge du kan ta til takke med redusert oppløsning – maksimalt 16 megapiksler for bilder og video i 1080p.

annonse

Les også