Tek.no

Nyhet

Apple har lansert AirPods Pro

Apple
Niklas Plikk
28 Okt 2019 17:56

Apple har akkurat lansert et par nye, helt trådløse ørepropper kalt AirPods Pro. Akkurat som ryktebørsen varslet i forkant, byr de på aktiv støydemping og vil koste betydelig mer enn de vanlige proppene.

Den norske prisen er på 2990 kroner for AirPods Pro, over dobbelt så mye som de vanlige AirPods-pluggene som koster 1479 kroner.

Kanalplugger som går inn i øret

Det følger med tre forskjellige størrelser på silikontuppene.

De forrige AirPods-pluggene lignet mye på selskapets tidligere øreplugger i passformen, og lå ytterst i ørekanalene når du hadde dem på. AirPods Pro er imidlertid såkalte kanalplugger, og har silikonplugger ytterst som får dem til å sitte langt tettere i øret. Dette må til for at den aktive støydempingen skal fungere best mulig.

For å veie opp for den passive lydempingen som silikonplugger gir, kan du aktivere en ny funksjon på ørepluggene kalt «Lydfremheving». Det lar deg rett og slett slippe inn utvendig lyd via mikrofonene på pluggene. Konseptet er ikke helt ukjent, og blir omtalt av flere andre produsenter som «Ambient mode».

Apple bedyrer imidlertid at deres lydfremheving skjer såpass naturlig at du ikke vil merke at det er aktivert:

«Slik klarer AirPods Pro å reversere den isolerende effekten av silikonpluggene. Lyder fra omverden høres helt naturlig ut, som for eksempel gjør det lettere å snakke med mennesker rundt deg».

Avansert lydinnstilling

Etuiet har blitt litt lavere og litt bredere.

Ettersom de nye pluggene heter Pro er det ikke bare støydempingen som er ny. Apple skryter også av bedre lyd, og sier de nye pluggene har noe de kaller Adaptiv EQ, som automatisk tilpasser lydbildet basert på formen på øret ditt.

Hvordan dette fungerer i praksis blir interessant å se. Vi har sett flere hodetelefoner som byr på personlige EQ-innstillinger, men ikke plugger som kan by på automatisk og personspesifikk lydjustering.

Støydempingen aktiveres ved at du trykker og holder på pluggene, og det samme for å deaktivere funksjonen. For å aktivere Siri trenger du bare å si «Hei, Siri».

Det er mye teknologi på innsiden av de små ørepluggene.

Solid batteritid

Noe av det vi har likt best med Apples AirPods er den lange batteritiden, som de var klasseledende på i lang tid. De nye AirPods Pro får også solid batteritid i form av 4,5 timer lyttetid på én lading, og totalt 24 timer hvis du inkluderer batteriet i etuiet. Skrur du av tilleggsfunksjoner som støydemping og lydfremheving kan du øke det til 5 timer før pluggene må lades.

Akkurat som den andre generasjonen av de vanlige AirPods støtter etuiet trådløs lading. Hvis du foretrekker kabler er det fortsatt Lightning-pluggen som brukes, men interessant nok har kabelen som følger med i esken en USB-C-kontakt i andre enden.

De nye pluggene bruker Apples H1-brikke, som skal gjøre at lydforsinkelsen er ekstra lav.

AirPods Pro er allerede i salg , og er visst klar for å sendes fra Apple allerede i morgen, 29. oktober. Vi vil naturligvis forsøke å få tak i ørepluggene så fort som mulig for å teste dem ut.

Les også: Mange AirPods «dør» etter to-tre år. – Bør vare fem år, sier Forbrukerrådet

annonse

Les også