Nyhet

Datoen er klar: Volkswagen ID.3 kan bestilles i juni

Volkswagens ID.3 er en svært viktig bil for konsernet, og det spekuleres i at dette kan bli Norges mest solgte bil i år.

Ryktene om forsinkelser har versert kraftig rundt Volkswagens ID.3, og spesielt skal det ha vært programvaren om bord i bilene som har bydd på problemer for den tyske giganten.

På Twitter melder imidlertid salgsdirektør Jürgen Stackmann i Volkswagen at reservasjonsholderne for ID.3 vil kunne omgjøre reservasjonene sine til ordrer fra og med 17. juni.

Også i Norge

Kommunikasjonssjef Anita Svanes i den norske Volkswagen-importøren Harald A. Møller bekrefter at dette er datoen som også vil gjelde i Norge.

Førermiljøet i ID.3.

– Det med stor glede vi nå kan annonsere 17. juni som datoen hvor vi åpner bestillingen av nye ID.3 for de som har forhåndsbestilt bilen, skriver hun i en e-post.

Tidligere hadde Volkswagen sagt at de første bilene ville ankomme i løpet av sommeren i år, og det estimatet ser ut til å ligge fast. Med kontraktsinngåelser fra og med 17. juni blir det sannsynligvis minst juli, kanskje august før vi ser biler på veien.

– Lanseringen vil være fra sommeren 2020, men eksakt uke må jeg få komme tilbake til, sier Svanes.

ID.3 får tre ulike batteripakker med henholdsvis 330, 420 og 550 kilometer WLTP-rekkevidde. Til høyre salgsdirektør Jürgen Stackmann.

Fortsatt ingen endelig pris

Det vil være 1st-versjonen av ID.3 som vil kunne bestilles først. Volkswagen har selv sagt at de skal produsere 30.000 av disse, og Møller har meldt at startprisen vil bli på under 330.000 kroner.

Den norske krona har imidlertid svekket seg kraftig siden prisen ble varslet i fjor høst, men Volkswagen er foreløpig ikke blant merkene som har satt opp prisene som følge av dette.

Det var det tyske magasinet Manager Magazin som i februar fortalte om hvordan tusenvis av ferdigproduserte ID.3 sto parkert i påvente av programvareoppdateringer som må gjøres før de kan leveres til kunder.

De hevdet at stemmer internt fryktet at bilen ville måtte utsettes med mellom tre og 12 måneder, men Volkswagen har avvist påstandene og hevdet at tidslinjen fortsatt ligger fast. Den tidslinjen sier altså foreløpig 17. juni.

annonse