Tek.no

Nyhet

Google åpner opp Meet for alle

Krever ikke lenger bedriftsabonnement for store møter.

Google
29 Apr 2020 12:19

Det begynner å bli stadig flere konkurrenter på videokonferansemarkedet, og flere av dem blir nå helt gratis å bruke. Nylig slapp Facebook Messenger Rooms som skal by på gratis videokonferanser for opptil 50 mennesker, og nå åpnet Google opp videokonferansetjenesten Meet.

Opptil 100 deltagere

Tidligere var Meet en betalversjon av vanlige Google Hangout, som lot brukere ha enda flere mennesker samlet på ett sted, og med flere funksjoner, enn en vanlig Hangout.

Nå blir Meet tilgjengelig for alle med en vanlig Google-konto, og møter med opptil 100 deltagere vil være gratis. Det er heller ingen tidsbegrensning på møtene. Dette virker imidlertid å endre seg den 30. september, da de vurderer å begrense møtelengden til 60 minutter for gratisabonnement.

Ved å kreve Google-innlogging øker det terskelen et lite hakk, siden det kan forhindre folk fra å helt enkelt trykke på en lenke og plutselig være inne i «møterommet», men samtidig kan det forhindre ubudne gjester.

Såkalt Zoom-bombing har tross alt vært et stort problem for en av erkerivalene Zoom, hvor brukere har blitt med i møter de ikke skulle ha vært i, bare for å distrahere og ødelegge:

Les også
Populær videokonferansetjeneste tar sikkerhetsgrep

Mange utfordrere

Da vi tok en gjennomgang av de mest populære videokonferansetjenestene på markedet kom Google Meet godt ut, men fikk trekk for å kreve G-suite-konto. Med denne begrensningen nå borte blir den en sterkere konkurrent.

Video- og lydkvaliteten på samtalene vi testet var god, selv om vi ga et lite overtak til Zoom. Zoom har også et par morsomme funksjoner som at du kan endre bakgrunnen din, enten til et stillbilde eller video, mens Google kontrer med blant annet simultanteksting av møtet du sitter i. Det kan være like funksjonelt som det er morsomt når man ser hva den engelske oversetteren forsøker å tyde hva du sier på norsk.

Det blir også spennende å se hvordan Facebook Messenger Rooms vil treffe markedet, da mange allerede sverger til deres plattform for lynmeldinger og samtaler.

annonse

Les også