Til hovedinnhold

AmpliFi Alien er en heftig Wi-Fi 6-ruter fra Ubiquiti

AmpliFi Alien er mørk, mystisk og utstyrt med skjerm.

Den amerikanske nettverksutstyrsprodusenten Ubiquiti har nylig dratt duken av en ny og ganske barsk ruter. Enheten har fått navnet AmpliFi Alien og byr på Wi-Fi 6 – eller 802.11ax som det også kan kalles.

Denne nye Wi-Fi-standarden skal by på bedre kapasitet i det trådløse nettverket, og derfor skryter også den nye trebåndsruteren av en total teoretisk kapasitet på 7.685 megabit per sekund.

Til sammenligning har selskapets testvinnende maskenettverksruter AmpliFi HD en kapasitet på omtrent 1700 Mbps.

AmpliFi Alien skiller seg også fra rutere flest med sin fargeskjerm med berøringsfunksjonalitet. Via denne kan ruteren kontrolleres til en viss grad, mens det selvfølgelig finnes en app for mer avanserte operasjoner.

Gigabit LAN og WPA2

Ved siden av radioene for Wi-Fi 6 og Wi-Fi 5 (802.11ac) er ruteren utstyrt med fire gigabit LAN-porter. Ikke noe førstevalg for dere som gjerne vil gå over til 5 eller 10 gigabit over kabel altså.

Vi biter oss også merke i at ruteren heller ikke er utstyrt med den nye WPA3-sikkerhetsstandarden. Her kan det riktignok være slik at den skal kunne oppdateres til dette i ettertid, men det vet vi ikke noe sikkert om akkurat nå.

Det som dog er sikkert er at dersom dekningen ikke rekker like godt rundt i hele kåken, skal AmpliFi Alien kunne kombineres med flere identiske Alien-rutere for å danne et maskenettverk («mesh»).

Men med en veiledende pris på 379 dollar i Ubiquitis nettbutikk – omtrent 3600 kroner – blir det ingen rimelig fornøyelse å sette opp et nettverk med mange av disse.

Akkurat nå blir det kanskje uansett ikke aktuelt, da AmpliFi Alien kun ser ut til å være tilgjengelig for det amerikanske markedet i skrivende stund.

Les også
Asus RT-AX88U og Netgear RAX80: Er det egentlig noe poeng i å oppgradere til Wi-Fi 6 allerede nå?
annonse