Til hovedinnhold

Dette kan bli det beste VR-spillet til nå

Half Life: Alyx løfter VR-mekanikker til et helt nytt nivå.

Spillet er bygget på Source 2, som bringer oss betydelig videre fra den forholdsvis gamle grafikken i de forrige spillene.
Valve

VR har vært med oss for fullt en god stund nå – ja, det er faktisk tre år siden både Oculus Rift og HTC Vive traff markedet og vi testet dem. Siden har også flere andre VR-sett kommet til.

Det det først og fremst gode VR-spill det har manglet på, men med Valves nye spill Half Life: Alyx kan situasjonen se ut til å bedres betraktelig. Ifølge The Verge kommer spillet i mars 2020, altså om fem små måneder, og omhandler handlingen mellom de to allerede eksisterende Half Life-spillene: Half Life og Half Life 2.

Half Life 3 har som kjent latt vente på seg såpass lenge at mange mente det aldri kom til å skje, og selv om Alyx ikke egentlig er Half Life 3 siden det er en «prequel» er nok forventningene stadig skyhøye hos mange.

Det ser det også ut til at Valve kanskje kan innfri, for skal vi tro det materialet vi hittil har sett ser Alyx ut til å bli svært så innovativt.

Hendene dine i spillet skal kunne brukes til mye rart.
Valve

Fysikkbasert spillmekanikk

Det mest markante med Half Life: Alyx er nok den fysikkbaserte spillmekanikken du vil utsettes for. Spesielt dersom du har Valves eget VR-sett, Index, kan du få bryne deg på dette.

Et eksempel er at du vil kunne knuse blikkbokser i hånda di, rydde en pult eller hylle ved å dytte bort gjenstandene der eller støtte deg til en vegg simpelthen ved å, ja, lene hånda mot den.

Bare ta en titt på videoen fra Valve under, så skjønner du nok hva vi sikter til:

Med andre ord: Half Life: Alyx simulerer mye bedre hvordan fysikk oppfører seg i virkeligheten enn de fleste andre VR-spill. I motsetning til veldig mange andre «trippel-A»-titler er da dette også et rent VR-spill. Jepp, du vil ikke kunne spille dette på en vanlig skjerm eller uten kontrollere. Kanskje er Half Life: Alyx tippepunktet som får massene til å gå ut og investere i VR-sett, tross prisen og det begrensede bruksområdet.

Ett er i alle fall sikkert: Valves nye spill vil nok figurere høyt på topplistene i VR-kategorien, for det har ikke mange konkurrenter.

Ja, også er det verdt å nevne at spillet selvsagt vil fungere med andre VR-sett enn kun Valve Index. Forskjellen er at du da får tilgang til færre funksjoner i spillet, ettersom det er designet spesifikt med Index i mente.

Valve

Du kan for øvrig forhåndskjøpe Half Life: Alyx allerede nå fra Steam-butikken, for omtrent 400 kroner. Dersom du kjøper et Valve Index får du spillet gratis, men så er det også en betydelig dyrere investering.

For øvrig skal man kunne lage egne kart og miljøer man kan spille i for spillet, som er bygget på Source 2-spillmotoren. Her følger det nemlig med svært avanserte skaperverktøyer, ifølge Valve:

– Hammer, vårt eget modelleringsverktøy, har blitt oppdatert med all den nye funksjonaliteten fra spillets VR-verktøykasse.

annonse