Nyhet

Google Stadia har fått invitasjoner og flere gratisspill

Har du en god venn som har kjøpt Google Stadia Founder’s Edition?

Etter en litt haltende start har folk rundt om på kloden hatt en uke på seg til å teste ut Googles nettbaserte spillplattform Stadia. Og Google har trolig fått fikset på de fleste feilene, for nå har de åpnet opp for venneinvitasjoner til tjenesten.

Alle som har kjøpt Founder’s Edition av Stadia – og det skal være samtlige som har tilgang til tjenesten på dette tidspunktet – får nemlig et «Buddy Pass» som kan sendes til en venn.

Denne invitasjonen byr på en kode som gir et Stadia Pro-abonnement med tre måneders varighet. Et slikt abonnement koster normalt sett 99 kroner måneden.

Men noe maskinvare følger ikke med, så mottakere av et slikt Buddy Pass må fint nøye seg med å spille i Chrome-nettleseren på en datamaskin. Googles håp er vel at dette uansett skal gi nok mersmak.

For spilling på TV-en med en kontroller må man per i dag kjøpe den nevnte Founder’s Edition-pakka. Den inkluderer nettopp en kontroller og en spesiell Chromecast Ultra-dongel.

Nye gratisspill

Pro-abonnenter får fra 1. desember også tilgang på to nye gratisspill i form av Tomb Raider Definitive Edition og Farming Simulator 19.

Ved siden av tilgangen på utvalgte gratistitler får også Pro-abonnenter rabatt på et utvalg kjøpespill – som alle må erverves gjennom Stadias egen butikk.

Pro-abonnementet sørger også for oppløsninger opp til 4K, samt HDR og surround så lenge dette støttes av spillet, nettlinjen og utstyret som brukes.

Les også
Vi har prøvd Google Stadia – spilltjenesten hvor du bare trenger internett og en spillkontroller
annonse