Til hovedinnhold

BMW ville ta betalt for CarPlay – nå snur de

Mange var misfornøyde da bilfabrikanten gikk mot strømmen, men nå tar BMW en U-sving.

Nå trenger ikke kjøpere av BMW-biler produsert i 2019 og 2020 å betale for Apple CarPlay allikevel, ifølge Slashgear.

CarPlay er en enkel måte å bruke mobilen via en skjerm i bilen, så du slipper å trykke på mobilen mens du kjører.

Det var ganske upopulært da BMW ville gjør dette til en abonnementstjeneste, mens de fleste av konkurrentene tilbød tjenesten gratis.

Hva skjer i Norge?

I første omgang gjelder dette det amerikanske og britiske markedet.

For norske kunder ligger prisen på 1 300 kroner året, mens tre år koster 3 550 kroner og livstidsabonnement (20 år) 4 720 kroner.

Nå hinter BMW Group Norge om at det kan bli endringer på dette.

– Vi jobber med en restrukturering av hele produktutvalget på BMW Connected Drive, som da også inkluderer Apple CarPlay, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby.

Her brukes Apple Carplay i en Volvo.

Ulik praksis

Tidligere sa BMW at abonnementsmodellen lot dem holde prisene på bilene nede siden ikke alle bruker CarPlay.

Nå snur altså bilfabrikanten. Foreløpig har det kommet lite info om hva BMW planlegger å gjøre med de som allerede har betalt for en av de overnevnte avtalene.

Apple har for øvrig en full oversikt over biler med CarPlay-støtte. Her finner vi blant andre populære norgesbiler som Audi e-tron, Hyundai Kona, Jaguar i-Pace, Volkswagen e-Golf, Volvo XC60, Kia Niro og Toyota Rav4.

Noen produsenter krever riktignok en liten sum for å åpne for Carplay og/eller Android Auto i bilen, og det gjør også BMW. På en BMW i3 skal de for eksempel ha 2.400 kroner for å tilrettelegge for CarPlay, mens prisen på de fleste andre biler er 3.350 kroner. Fremover kommer altså abonnementsprisen i tillegg.

annonse