Nyhet

Den store bilmessen i Genève avlyst på grunn av corona-frykt

Arbeidet med å sette opp til bilmessen i Gènéve er stanset. Hele messen er kansellert.

Den store bilmessen i Genève – en av de største bilmessene i verden – til uken er avlyst etter at sveitsiske myndigheter har forbudt alle arrangementer med mer enn 1.000 mennesker til stede.

– Vi er leie for denne situasjonen, men helsen til deltakerne er vår og utstillernes hovedprioritet, sier styreformann Maurice Turrettini for bilmessen i en pressemelding.

Genève-messen skulle etter planen tjuvstarte med kåringen av «Car of the year» mandag, før pressedag tirsdag og VIP-dag onsdag.

Både Tek.no og VG skulle vært til stede på Geneva Motor Show, og senest onsdag – dagen etter at det første bekreftede coronavirus-tilfellet i Sveits – sendte arrangørene ut en bekreftelse på at messen skulle gå av stabelen som planlagt.

Én etter én har trukket seg

Siden den tid har imidlertid flere corona-tilfeller blitt bekreftet i Sveits, og de siste ukene har en lang rekke bilprodusenter valgt å trekke sin deltakelse på messen.

Giganten General Motors trakk seg tidlig ut, og flere fulgte raskt etter. Byton varslet senest torsdag at de droppet sin planlagte pressekonferanse og heller kom til å strømme den på Youtube.

Mange selskaper har også varslet at de ville redusere bemanningen på messen betydelig, og en rekke norske importører har den siste uken varslet at de er blitt bedt om å holde seg hjemme.

Dette ville vi fått se

Blant bilene vi skulle få se var produksjonsmodellen av Pininfarinas «hyperbil» Battista, Polestars nye konseptbil Precept, nye Fiat 500e og ikke minst produksjonsversjonen av kinesiske Aiways’ norgesaktuelle el-SUV U5.

Aiways hadde for øvrig også planlagt å presentere sin nye crossover-coupé U6ion, men denne var allerede varslet at måtte bli igjen i Kina på grunn av coronaviruset.

Over 600.000 mennesker besøkte bilmessen i Genève i fjor. For oss her på Tek.no er dette for øvrig det andre store arrangementet som utgår i vår, etter at mobilmessen i Barcelona – som skulle gått av stabelen denne uka – også ble corona-kansellert. Facebook varslet også torsdag at utviklerkonferansen F8 i San Francisco i mai er kansellert.

annonse