Til hovedinnhold

Snart blir det mulig å handle aksjer med Oculus Rift

VR-brillene har inntatt finanssektoren med original løsning.

Fidelity Labs/YouTube

Forbrukerversjonen av VR-brillene Oculus Rift har som kjent ennå ikke kommet på markedet, selv om det nå ser ut til å være like før. For utviklerversjonene av brillene finnes det imidlertid allerede et stort antall bruksområder, til og med innen sektorer som for eksempel psykologi.

Nyhetsbyrået AP melder nå om en ny løsning som bringer Oculus Rift-produktet inn i et nokså uventet territorium, nemlig finansbransjen.

Det amerikanske finansselskapet Fidelity Investments har nemlig utviklet et konsept som gir aksjemeglere og andre i bransjen muligheten til å utøve yrket sitt inni en VR-verden. Konseptet kalles «StockCity».

«Aksje-by» i VR

Som navnet antyder er StockCity et Sim City-lignende, virtuelt bylandskap, hvor bygningene representerer aksjene i brukerens portefølje. Høyden på bygningene representerer de gjeldende prisene på aksjene, mens bredden forteller noe om antallet utestående aksjer.

Når solen skinner i det virtuelle landskapet er det en indikasjon på at markedet går oppover, mens en nedgang på aksjemarkedet vil føre til regnskyll.

StockCity er ennå under utvikling. Blant andre funksjoner som Fidelity planlegger å inkorporere er fugler som kretser over bygningene som en indikator på at de aktuelle aksjene diskuteres hyppig i sosiale medier, og trafikkorker utenfor bygninger som representerer høyt volum på handel av disse aksjene.

Vil vekke interessen til unge

I tillegg kan det også bli mulig å kikke gjennom vinduene til bygningene i VR-byen for å finne mer detaljert informasjon om de ulike aksjene i porteføljene. Å handle med aksjer er det enn så lenge ikke mulig å gjøre.

Tanken bak StockCity er å øke særlig unge menneskers interesse for finans og økonomi ved å gi faget en mer underholdende og visuell innpakning som er mer i tråd med hva den yngre generasjonen foretrekker. Man finner altså ingen tall, grafer eller kompliserte statistikker.

Fidelity har både lansert en versjon av StockCity du kan teste ut i nettleseren, og altså en versjon som er laget for bruk med Oculus Rift-brillene. Mer informasjon finner du på hos Fidelity Labs, og under ser du en video av hvordan det hele fungerer.

Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre brillene til en suksess: Han har store planer på gang (Ekstra) »

annonse