Til hovedinnhold

Kulere VM-app skal du lete lenge etter

Det er mulig nordmenn vil dominere i skisporet, men svenskenes VM-app tar vi av oss hatten for.

Skjermdump

I dag starter VM på ski for alvor. Riktig nok forsøkte noen av ørken-nasjonene å kvalifisere sine deltakere ved å sende dem på en rusletur gjennom skogen i går, men det telles liksom ikke. Det eneste vi fikk ut av rennet var en mulighet for å prøvekjøre svenskenes VM-app, Falun2015 Live Arena. Appen er basert på et imponerende stykke høyteknologi.

En virtuell stadionopplevelse

Hoppbakkene ligger klare til VM-rennene. Foto: Skjermdump

Fra appens hjemmeside velger du hvilken arena du vil gå til, og får opp en 3D-modell av anleggene. Du får også opp en meny med oversikt over hvilke øvelser som går de ulike dagene, og om du klikker på en av øvelsene får du oversikt over løypa rennet skal gå i. Om løpet er i gang, vil du også kunne se den enkelte løperen markert på kartet med posisjon som oppdateres i sanntid.

Du kan hente ut mye informasjon under veis i løpene. Foto: Skjermdump

Appen legger opp til at du skal kunne gå inn på ulike kameraer og se livebilder fra disse, men på grunn av rettighetsbegrensninger virker ikke dette i Norge.

Du kan hente opp deltakerlisten for de ulike øvelsene og velge en utøver, for så å følge denne på det virtuelle kartet. Det blir nesten som å spille dataspill, dog uten mulighet for å påvirke løperens hastighet eller retning. Under gårsdagens kvalifisering virket det fint, men under dagens prologer måtte vi nøye oss med resultatene. Hva som er grunnen til at vi ikke fikk GPS-data under disse løpene skal være usagt, men vi håper det er på plass til de litt lengre løpene starter.

Appen har også noe for deg som bare er turist i Falun. Foto: Skjermdump

Gir deg full oversikt

Under arrangementene kan du bevege deg rundt i den virtuelle verden, og se løypa fra ulike vinkler og avstander. Du kan også hente startlister, resultatlister og annen relevant informasjon, eller du kan besøke utstillere som har satt opp sine VIP-telt ved skistadion.

– Vi har hatt som mål å tilby noe ekstra når det gjelder den digitale opplevelsen. Derfor har vi sammen med Ericsson, Tension Graphics og Triona AB utviklet to unike apper skreddersydd for skientusiastene, sier Kent Lövgren, markedssjef for Falun2015.

Spennende teknologi

Appen er dessverre bare tilgjengelig på iOS. Hva som er grunnen til at Android er utelatt vet vi ikke, men det betyr at det bare er brukere med iPhone eller iPad som har glede av den. Teknologien som ligger bak appen er unektelig spennende, og Tek.no er neste uke på plass i Falun for å se nærmere på hvordan det hele er bygget opp.

Interessert i flere apper? Sjekk ukens apper »

Her er en video som viser appen i aksjon, filmet noen timer før de første øvelsene tok til:

I Norge utvikles teknologi som vil gjøre det mulig å se fotball på en helt ny måte >> (Tek Ekstra)

annonse