Til hovedinnhold

Se Sonys smartbriller her

Kommer i salg i 2015.

YouTube

Sony har i en pressemelding vist frem en protoype av sin Google Glass-utfordrer, kalt SmartEyeglass. Utviklerutgaven vil etter planen komme i salg i mars 2015, men allerede nå er utviklerverktøyet (SDK) gjort tilgjengelig. Dette er altså for de som vil utvikle apper til SmartEyeglass.

Smartbrillene til Sony har blant annet CMOS bildesensor, akselerometer, gyroskop, elektronisk kompass, lyssensor og mikrofon på listen over spesifikasjoner.

Bilder med grønnskjær

Foto: Sony

Oppløsningen på brilleglassene er 419 piksler (høyde) x 138 piksler (bredde). Selve brilleglasset er 3 millimeter tykt og «85 prosent transparent», noe som ifølge Sony ikke vil forstyrre brukerens vanlige synsfelt. Bildeelementer vil du for øvrig se i «Monochrome green» (8-bits fargedybde), og ikke fullverdig farger.

Med det integrerte kameraet kan du ta bilder med 3 megapikslers oppløsning, samt video i VGA-kvalitet (640 x 480 piksler).

Brillene må imidlertid være koblet til mobilen via Bluetooth for å fungere. I motsetning til Google Glass, som har egne Glass-apper, vil Sony heller at ordinære Android-apper skal legge inn støtte for SmartEyeglass. Utviklerverktøyet finner du her.

Diane von Fürstenberg (DVF) står bak ny smartbrillekolleksjon:
Mote-ikon har designet nye Google Glass »

Følg @teknofil_no på Twitter!

(Kilde: pressemelding)

Mer om
annonse