Tek.no

Nyhet

Apple vurdert som verdens mest verdifulle merkenavn

Dobbelt så mye verdt som Microsoft.

Interbrand
9 Okt 2014 21:00

Interbrand, et merkevarekonsulentselskap som har holdt på med denslags siden 1974, har nettopp sluppet en av businessverdenens heftigste lister, nemlig de hundre beste merkevarene for 2014.

Lista viser at det er gjevt å drive med teknologi, og aller gjevest er det å ha et eple som logo. Apple topper nemlig hele herligheten, etterfulgt av Google. De to selskapene verdsettes til henholdsvis 118,9 og 107,4 milliarder amerikanske dollar.

På tredjeplass ligger Coca-Cola, og så er det tilbake til teknologiens verden med IBM og Microsoft på fjerde- og femteplass. På lista er IBM verdsatt til 72,2 milliarder dollar, mens tallet for Microsoft ligger på 61,1 milliarder – altså ikke stort mer en halve verdien av Apple.

Det siste rene teknologiselskapet på topp 10-lista er Samsung, som har klatret til en syvendeplass. Brikkeprodusenten Intel, som i fjor tok niendeplassen, er nå skjøvet ned til plass nummer tolv.

Altså er fem av selskapene på topp 10-lista tilhørende teknologisektoren.

Av de mer fremadstormende teknologiselskapene finner vi Facebook 29. plass – opp fra en 52. plass i 2013 og 69. plass i 2012. Andre selskaper på hugget er nettgiganten Amazon på femtende plass, samt bilmerkene Volkswagen, Audi og Nissan.

ISO-sertifisert

Interbrand skal for øvrig ikke ha trukket tallene og listeplasseringen opp av en hvilken som helst hatt. Selskapenes verdi skal være basert på tre faktorer: Hva de tjener på produkter og tjenester, merkevarens innflytelse på forbrukernes valg, og om merkevaren klarer å innby til høye priser eller sikre inntekter for selskapet.

Nøyaktig hvor god og upartisk denne metoden egentlig er kan sikkert diskuteres, men den skal visstnok være den første av sitt slag som er sertifisert av International Organization for Standardization (ISO), så det kan ikke utelukkende være Interbrand som mener den duger.

Hele rankinglista finner du for øvrig på Interbrands nettsider.

Vil Apple vokse inn i himmelen?
Apple inviterer allerede til ny storlansering >>>

Kilde: The Verge

Les også
IBM skal bygge superdatamaskin med disse
Les også
Apple og IBM inngår et enormt samarbeid
Les også
Nå skal IBM skvise den siste dråpen ut av silisiumteknologien
Les også
Apple kjøper Beats for 18 milliarder kroner
annonse

Les også