Tek.no

Nyhet

Grand Theft Auto V-lanseringen skapte kaos i piratmiljøet

Desperate nedlastere hentet ned virus fra falske lenker, mens andre ga opp og betalte for spillet.

Rockstar
21 Apr 2015 09:02

Rockstars storspill Grand Theft Auto V har for lengst gått sin seiersgang på spillmarkedet både på den forrige og den nåværende generasjonen spillkonsoller. Det var nok derfor ikke uventet at interessen var stor for den nylig lanserte PC-versjonen av spillet. Også piratene var ekstra desperate denne gangen, som TorrentFreak kan melde.

Nettstedet registrerte at torrent-fora på nettet simpelthen flommet over av folk som etterspurte en cracket versjon av Grand Theft Auto like etter lansering, noe som i sin tur førte til lettere kaotiske og noe uvanlige tilstander.

Nedlasting av virus og stor utålmodighet

Blant annet var det mange som så sitt snitt til å utnytte den synlige desperasjonen blant folk som ønsket gratis tilgang til spillet. Spilloppmakere skal blant annet ha lagt ut haugevis av falske lenker med virus, som takket være manglende kritisk sans skal ha infisert maskinen til mange brukere.

Piratene var desperate etter å ta del i den vakre spillverdenen i Grand Theft Auto V. Foto: Rockstar

En del av lenkene skal til og med ha inneholdt ganske avslørende beskjeder om å deaktivere antivirus-programvare før man kjører programvaren, noe som heller ikke var nok til å stanse mange av de overivrige nedlasterne.

I tillegg skal graden av utålmodighet denne gangen ha overgått det meste. Ifølge TorrentFreak skal det bare ha tatt noen få timer fra den offisielle versjonen av Grand Theft Auto-versjonen ble sluppet til det forelå en fungerende, cracket versjon av spillet. Likevel var denne ventetiden for mye for svært mange av torrentnedlasterne, som meldte på foraene at de heller ville kjøpe spillet lovlig på Steam.

Mer ivrige enn Game of Thrones-piratene

Likevel har spillet naturlig nok blitt svært svært populært på torrentnettstedene. Ifølge TorrentFreak skal 20 000 mennesker ha skaffet seg spillet innen torsdag morgen forrige uke. Spillet ble lansert på tirsdag forrige uke.

Oppsiktsvekkende nok skal torrentdelingen av PC-versjonen av Grand Theft Auto V også ha slukt enda mer båndbredde i løpet av de første timene enn de lekkede episodene av den populære TV-serien Game of Thrones, som også tok helt av på nettet forrige uke.

Det skal for øvrig være mange som klager på at den crackede versjonen av spillet ikke fungerer, mens andre har tilsynelatende fått tak i versjoner som fungerer ypperlig, hvorav flere har antydet på foraene at de ønsker å donere penger til crackerne av spillet.

Grand Theft Auto V på PC er intet mindre enn rålekkert: Her er vår guide til hvordan du får presset mest mulig visuelt snadder ut av spillet (Ekstra) »

Les også
HBO går etter torrentbrukere etter den store Game of Thrones-lekkasjen
annonse

Les også