Tek.no

Nyhet

Her hermer Googles menneskelignende robot etter «Karate Kid»

«Atlas» viser frem nye balansekunster.

YouTube
16 Nov 2014 22:38

Blant de mange teknologiske interesseområdene til søkegiganten Google er også robotteknologi noe selskapet har stor tro på, og i den forbindelse har de blant annet gått til anskaffelse av det fremstående robotselskapet Boston Dynamics som ligger helt i front på dette området. Nå har en av selskapets mest profilerte roboter blitt enda bedre.

Roboten heter «Atlas», og er en menneskeaktig kreasjon med relativt imponerende motoriske egenskaper. Atlas har blant annet oppsiktvekkende gode balanseegenskaper, og for litt siden kunne vi melde at Atlas nå også har utvidet repetoaret med å kunne gå frem og tilbake over en haug med lekablokker på egen hånd og i høyt tempo.

Leker Karate Kid i ny video

Nå melder nettstedet 9to5Google om en ny oppvisning i balansekunster fra Atlas som kan være krevende til og med for mennesker.

Roboten har nemlig klart mesterstykket å stå på ett ben på toppen av tre lekablokker plassert oppå hverandre - uten noe form for assistanse eller støtte. Videoen av prestasjonen er lastet opp på YouTube.

Maskinen er attpåtil i stand til å opprettholde balansen selv mens den beveger armene over hodet i noe som minner om stillingen som hovedpersonen i filmen «Karate Kid» inntar før det avgjørende sparket på slutten av filmen.

Beveger også beinet

Det er for øvrig ikke bare armene som beveges. Atlas strekker også ved en anledning ut det ledige beinet, igjen uten antydning til at roboten er i ferd med å miste balansen eller bli ustø på foten.

Atlas er 1,8 meter høy og veier cirka 150 kilogram. Roboten ble først avduket i juli 2013 og er primært bygget av aluminium og titan. Armene og beina drives av hydraulikk, og av annen teknologi skilter Atlas blant annet med laser-avstandsmåler og et stereokamera som kontrolleres av en innebygd datamaskin.

Videoen som viser Atlas balansere på ett ben kan du se under (NB! Videoen har høy bakgrunnsstøy).

Japanerne ligger også langt fremme innen robotteknologi: Vi dro til Japan og traff en av verdens fremste robotforskere (Ekstra) »

(Via The Verge)

Les også
Dette er det nyeste medlemmet i Googles robot-hær
Les også
Dette er Googles splitter nye superrobot
Les også
Dette er ikke et menneske
annonse

Les også