Til hovedinnhold

Billigutgaven av HTC One M8 er lansert

One E8 er en lekker og fargerik sak i plast.

htc.com

Både forrige utgave av HTC One, M7, og årets modell, M8, har fått hederlige omtaler i våre tester. Imidlertid har ingen vært fra seg av begeistring over kamerakvaliteten til toppmodellen. Det er heller ikke alle som ønsker å betale ekstra for en aluminiumsmobil.

HTC håper å nå nye kundegrupper med en litt annerledes utgave av HTC One, som har fått koden E8 i navnet. Smartmobilen er teknisk sett nesten identisk med M8, men kommer i plast og er utstyrt med et 13 megapiksel kamera, ifølge androidauthority.com. Om kameraet er bedre enn Ultrapixel-kameraet i One M8 er ikke godt å si, men det har i hvert fall høyere oppløsning. Fordelen med Ultrapixel-kameraet på sin side, er at det fungerer bra i dårlig lys.

Modifisert M8

Utseendemessig er E8 en god blanding av nåværende og forrige generasjon HTC One. Forfra ligner den mest på M8 og fra siden er den flatere, som M7. Baksiden mangler imidlertid de karakteristiske topp- og bunnlinjene fra toppmodellen.

Foto: htc.com

Valget av plastikk som omslutning reduserer vekten med nærmere 10%, skriver androidauthority.com. Da er massen nede i 145 gram.

Kameraet minner angivelig om det man finner i Desire 816. Skjermen er den samme 5-tommeren som i M8. Det gjelder også Snapdragon 801-prosessoren, 2 GB minne, 16 GB lagringsplass, 2 600 mAh batteri, 5 MP frontkamera og BoomSound-systemet.

Samme programvare

I motsetning til Desire 816 får E8 også med samme programvare som One (M8). Det inkluderer HTCs egne spesialfunksjoner for kamera, som for eksempel panoramafunksjonen Pan 360 og praktiske Zoe.

Pan 360 skjøter sammen bilder du tar av omgivelsene rundt deg, mens Zoe tar er et tre sekunders video-opptak som samtidig består av en serie bilder i 2688 × 1520 punkters oppløsning. Dette gjør oppgaven enklere når man skal ta bilder av katter, barn og andre urolige vesener.

Det er altså ingen som bør føle seg snurt over å få en ribbet utgave av flaggskipet.

Foto: htc.com

Ikke bare i rødt

E8 kan også fås i blått, hvitt og mørk grått. De røde og hvite modellene er blanke, mens de blå og mørkegrå utgavene ser matte ut på bildene fra HTC.

HTC skriver i en pressemelding at den vil bli tilgjengelig i «utvalgte markeder» fra begynnelsen av juni. Det er usikkert når – eller om – den kommer til Norge. Det er ennå ikke klart hva prisen vil bli, men androidauthority.com ser for seg at den vil ligge et sted mellom Desire 816 og HTC One M8.

Her kan du sette opp prisvarsel og
få beskjed når HTC One E8 kommer i norske butikker »

Les også vår test av toppmodellen HTC One M8 »

(Kilde: androidauthority.com)

annonse