Tek.no

Nyhet

Sonys e-papirklokke er ganske enkelt lekker

Si hei og hallo til FES Watch.

Fashion Entertainments
29 Nov 2014 16:00

For et par dager siden kunne vi melde om at japanske Sony gikk rundt med planer om å lage en klokke basert på e-papirteknologi.

Nå har det dukket opp mer informasjon om hva Sony lefler med, og den nye stjernen på klokkehimmelen kalles FES Watch. Sony har valgt en ganske så utradisjonell utviklingsstrategi med dette produktet, ettersom det hele er satt i sving med et folkefinansiert prosjekt kalt Fashion Entertainments – eller FES om du vil.

Sonys e-papirprosjekt begrenser seg for øvrig ikke bare til denne klokken, men ser også på andre bruksområder for hvordan e-papir kan brukes i moteindustrien – eksempelvis en tversoversløyfe som da vil passe til ethvert plagg.

Viser tiden

Men akkurat nå er det FES Watch som er i rampelyset, og det med god grunn. For der de fleste teknologiprodusentene i dag ser etter måter å dytte stadig mer funksjonalitet inn i sine smarte klokker, går altså Sony motsatt vei med denne spesielle satsingen.

Klokka er minimalistisk, og gjør så vidt vi vet ikke stort mer enn å vise tiden. I tillegg kan brukeren selv bestemme hvordan den skal se ut, ettersom den kommer med 24 forskjellige designmønstre å velge mellom. Ettersom den da ikke har alskens sensorer som suger strøm, skal batteritiden være på rundt to måneder.

Akkurat når FES Watch vil være å få tak i er litt usikkert, men det ser ut til at folk som spytter inn penger nå, vil kunne få klokka en eller annen gang etter mai måned til neste år.

Hard konkurranse i smartklokkemarkedet:
Sniktitt: Kan Apples smartklokke vinne over armbåndsuret? >>> (Ekstra)

Kilde: The Verge

Les også
Sony vil lage ny smartklokke med e-papir
Les også
Luksusmerker skal knuse piratdesignede smartklokker
Les også
Nå kommer appene til Apple Watch
Les også
Slipper smartklokke for de stilbevisste
annonse