Til hovedinnhold

Drepte «Serial-Adnan» egentlig eks-kjæresten sin?

Drapssaken som fengslet podcast-lytterne fortsetter neste uke.

I fjor klarte den lokale radiostasjonen i Chicago kunststykket å gjøre podcast-mediet megapopulært med en krimserie fra virkeligheten, nemlig Serial. Den ble fulgt av flere millioner av lyttere over hele verden.

Over 12 episoder fulgte vi progamleder Sarah Koenig i jakten på nye spor i en gammel drapssak. Hovedpersonen Adnan Syed er dømt for drapet på sin ekskjæreste på High School i 1999, og sitter fortsatt fengslet. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Etter Serial-podcasten ble avsluttet før nyttår, har han også fått innvilget en ny høring. Nå skriver Mashable at en ny podcast om Adnan Syed er på vei. Den skal plukke opp tråden der Koenig slapp, og fortelle hva som har skjedd i saken etter at den opprinnelige podcasten ble avsluttet. Det er imidlertid ikke de samme folka som står bak den nye podcasten.

Helt annen type podcast

Med Serial fikk programleder Koenig stort sett skryt for å ha pakket inn historien, og pakket ut detaljene, på en måte som gjorde det veldig spennende. Selv om hun flere ganger gjorde seg opp sine egne meninger, vil nok mange hevde at hun gjorde et godt stykke journalistisk arbeid, med objektivitet i sentrum. Derfor kan fortsettelsen dessverre bli litt av en skuffelse for Serial-fans.

I den nye podcasten Undisclosed: The State v. Adnan Syed, som slippes 13. april, er det nemlig Adnans venninne Rabia Chaudry, samt advokatene Susan Simpson og Colin Miller, som styrer showet. De skal tilsynelatende fôre lytterne med fakta om saken, slik de ser den, og fortelle hva som skjer videre.

Høringen til 34 år gamle Syed skal etter planen finne sted senere i år.

«Serial» har tatt lytterne med storm
Slik får du hørt podcasten alle snakker om »

(Kilde: Mashable)

Les også
Slik får du hørt podcasten alle snakker om
annonse