Tek.no

Nyhet

Nå truer de beryktede Sony-hackerne andre selskaper

Er visst ikke ferdig med pøbelstrekene ennå.

frank_peters/Shutterstock.com
2 Jan 2015 10:20

Den mye omtalte hackingen av Sony Pictures var definitivt blant de aller verste hackingsakene i 2014. Hackerne slo både ut hele datasystemet til det store selskapet, stjal kommende kinofilmer og la dem ut på nettet, og i det hele tatt påførte skader som kan komme på mange hundre millioner kroner.

Som nettstedet The Intercept nå melder kan det dessverre se ut til at de svært effektive og destruktive hackerne, som ironisk nok kaller seg «Guardians of Peace», på ingen måte er ferdige med ugjerningene sine.

Truer andre selskaper – og FBI

Nettstedet har fått tak i et notat fra etterforskningsbyrået FBI og det amerikanske sikkerhetsdepartementet, hvor det kommer frem at Sony-hackerne har truet andre aktører med angrep. Det skal ikke være bekreftet hvem det nye målet er, annet enn at det er snakk om en nyhetsorganisasjon.

I tillegg skal hackerne ha truet med å angripe enda flere medieorganisasjoner på et senere tidspunkt. Truslene kom frem i meldinger publisert på Pastebin, som er et verktøy for anonym publisering av meldinger som alle kan lese, og som ofte brukes av hackere til å publisere stjålet informasjon.

Nettstedet TechCrunch peker på at det kanskje er den store nyhetskanalen CNN som kan bli det neste offeret. En annen melding på Pastebin som nå er fjernet skal nemlig ha omtalt CNN for deres etterforskning av Sony-hackingen. I meldingen ble CNN «gratulert» med suksessen, noe som antakelig var ment som et hån av nyhetsselskapet.

God grunn til å være nervøse

Sammen med meldingen la hackerne ved en link til en bisarr YouTube-video med animerte figurer og frasen «You are an idiot» kjørende i loop. For øvrig ble en tilsvarende melding også adressert til FBI, med link til den samme videoen.

Med tanke på at Guardians of Peace-gruppen allerede har demonstrert at de er i stand til svært alvorlige skader kan det altså være mye å frykte for andre potensielle mål dersom truslene er reelle. Som blant andre Gizmodo rapporterte i begynnelsen av desember er Sony-hackingen trolig den mest alvorlige bedriftshackingen noensinne, med både enorme økonomiske tap og lekkasjer av store mengder sensitive data, inkludert medisinske opplysninger og uproduserte filmmanus.

Andre hackere har også nylig vært på ferde: Tusenvis av passord og kredittkortnumre fra blant annet PlayStation Network er kommer på avveie »

Les også
Nå kan hackere stjele fingeravtrykket ditt kun ved hjelp av et bilde av hånden din
Les også
Hackere har lekket tusenvis av passord og kredittkortnumre fra en rekke Internett-tjenester
Les også
Derfor angrep hackere PlayStation Network og Xbox Live i julen
annonse

Les også