Tek.no

Nyhet

Nå har Firefox fått en ny «Glem»-knapp

Det blir enda enklere å skjule det du har gjort i nettleseren de siste minuttene eller det siste døgnet.

Shutterstock
10 Nov 2014 21:00

De fleste nettlesere har lenge hatt funksjoner som lar deg surfe mer eller mindre anonymt på nettet, blant annet ved å la være å lagre informasjonskapsler (cookies) og surfehistorikk.

Nå tar Mozilla personvernfunksjonene enda et steg videre. I en ny oppdatering til Firefox har du fått en ny knapp som gjør det enda raskere og enklere å fjerne informasjonskapsler og surfehistorikk for sider du har surfet på uten at du har brukt funksjonen for privat nettsurfing. Det skriver Engadget.

Du skal slippe å fjerne alt

Den nye Forget-knappen (eller Glem, som den heter i den norske versjonen) lar deg velge om du vil fjerne informasjon fra de siste fem minuttene, fra de siste to timene eller de siste 24 timene.

Fordelen med den nye knappen er at du slipper å måtte fjerne all tidligere informasjon, kun det aller siste blir berørt. Og det er raskere å trykke på knappen, enn å rote rundt i innstillingsmenyene for å slette nettleserhistorikk.

Mozilla jobber også med flere personvernrelaterte forbedringer, ifølge Engadget. Det eksperimenteres blant annet med en «Do Not Track»-funksjon som aktivt skal blokkere websider som ikke tilfredsstiller de kravene til personvern som du har satt.

Slik aktiverer du Glem-knappen

For å få frem den nye Glem-knappen, må du først legge den til på verktøylinjen. Det gjør du ved å trykke menyknappen lengst til høyre (den som ser ut som tre horisontale streker). Velg så Tilpass. Dra Glem-knappen fra oversikten og over til verktøylinjen. Trykk så Avslutt tilpasning.

Slik legger du til den nye Glem-knappen i Firefox.

Når du ønsker å fjerne noe av det siste du har gjort i nettleseren, kan du nå bare trykke Glem-knappen. Her kan du lese mer om hva som er nytt i Firefox v33.1.

Lurer du på hvilken nettleser som er kjappest?
Her er nettleserguiden for oktober (PS! Dette er en Tek Ekstra-sak, som vi nå deler gratis)

(Kilde: Engadget, Mozilla)

Les også
Dette er den kjappeste nettleseren
Les også
Se opptil 56 prosent lenger på YouTube
Les også
Mozilla og Google dropper krypteringsstandard
Les også
Dette er den kjappeste nettleseren
annonse

Les også