Tek.no

Nyhet

- Alt løser seg

Rolf B Wegner
18 Mar 2011 17:45

Diskusjonene rundt Amentio.no har rast på forumet i lang tid, der fellesnevneren er manglende levering og dårlig oppfølgning av ordre. For noen dager siden ble det også kjent at Amentio Holding AS hadde mottatt et varsel om begjæring av konkurs av Skatt Midt-Norge. Vi tok kontakt med Finn Rønning, daglig leder i Amentio Holding AS, for et par dager siden og kjørte en ny runde i dag da det ble kjent at varslet var trukket.

Begjært konkurs av Skatt Midt-Norge, det høres jo ike bra ut?
–Nei, dette er jo bare et varsel om begjæring av konkurs, et poeng som har forsvunnet litt i tåken. Vi kom med et forslag om løsning til Skatt Midt-Norge, som vi skal overlevert for et par dager siden. Et forslag som vi ser på som kontruktivt og som vi regnet med at vil løse problemene, hvilket det også gjorde.

Hva gikk denne avtalen ut på?
–Nei, det er en avtale mellom oss og myndighetene, der vi har blitt enige om hvordan vi skal gjøre det.

Dere har jo et spennende konsept, hva har gått galt?
–Det er egentlig to ting, både sammenslåingen med Datakjeden og Amentio, men også IT-relaterte problemer. Vi hadde to sterke og gode merkevarer, men på hver sine områder. Amentio hadde solid utvalg med lave priser, mens Datakjeden var faghandel. Dermed mistet vi de enkeltes egenskaper.

I tillegg har vi hatt interne IT-problemer. Nå skal jeg ikke henge ut noen enkelt her, men det har vært mye rart der vi ikke har hatt oversikt over hvor produktene befinner seg.

Når skiller Amentio og Datatkjeden lag?
–Dette har vært planlagt lenge. Vi jobber med systemene nå, slik at alt skal kunne rulles ut raskest mulig.

Hva med kundene, det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at det er ganske mange rasende personer der ute. Når skal de få det de venter på?
–Dette er en uahengig prosess i forhold til Skatt Midt-Norge og vi har alt vært i dialog med leverandørene om dette. Ting skal løse seg snarlig her, og vi har konkrete løsninger på plass.

Hvordan skal dere gjenvinne tilliten hos kundemassen?
–Vi håper vi vil gjenvinne tillit fra markedet, kunder og leverandører gjennom hardt arbeid med sikte på å levere varer fra vårt brede utvalg, gode priser og til avtalt tid

Vi tok også en prat med en ansatt, før det ble klart at varslet ble trukket om hvordan det føltes. – Det er litt krydder i hverdagen det får man si. Likevel er vedkommende på ingen måter redd for jobben. Konseptene Datakjeden og Amentio fungerer fint hver for seg, men fusjonen gikk vel ikke akkurat som planlagt. Noen endringer kommer vel, men Datakjeden og Amentio skal opp igjen. Så noen krisestemning på gulvet kan man ikke si at det er.

Les også
ElArtikler.no er konkurs
Les også
Amentio begjært konkurs
annonse

Les også