Nyhet

Bærbar med kurver til å dø for

Samsung har endelig sluppet sin 9-serie, selv om den var ventet alt i februar, og dermed har alt av spesifikasjoner og annet blitt klart om denne vesle godsaken. 9-serien har blitt utviklet for en mobil hverdag, og ut fra både spesifikasjoner og bilder kan det tyde på at de har kommet med et meget spennende produkt.

Selve skallet er laget av duralumin, med fine og runde former. Duralumin er dobbelt så sterkt som aluminium, men fremdeles svært lett. Vi noterer oss også baklyst tastatur og en skjerm som går helt ut til kanten av toppdekslet. Er det MacBook Air de utfordrer her? Med akkurat samme vekten på 13-tommers modellen til Samsung og Apple kan mye tyde på det. Ikke minst også det at Samsung også slipper en 11-tommers utgave av denne maskinen.

Perfekte former?

Videre har Samsung også en egen dvalemodus, der du kan klappe maskinen sammen og den går rett inn i en dvalemodus som ifølge Samsung bruker svært lite energi. Opp fra dvalemodus skal gå på 3 sekunder. Dette lukter også mye av Apple.

Litt spesifikasjoner må også med. En Intel Core i5 2537M befinner seg under panseret. Der finner vi også Intel HD Graphics 3000 og 4 GB systemminne (8 GB maksimalt). En SSD på 128 GB har det også blitt plass til.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer, med et vanlig 6-cellers batteri. Vekten er som nevnt på 1,3 kg for 13,3-tommeren. De strategiske målene er på 32,7 (b) x 22,6 cm (d) 1,6 cm (h).

Det eneste negative er prisen, som starter på snaue 15 000 kroner. Dermed ligger den omtrent 3000 kroner over en MacBook Air 13" med 128 GB SSD og 4 GB minne. Flere norske butikker har lagt den til i listene sine, men ingen har dem så langt på lager. Trolig kommer den inn 1. april kan de fleste melde.

Les også
Laptop lar deg skreddersy tastaturet
Les også
Her er en bærbar PC som skiller seg ut
Les også
Lenovo G570
Les også
Rull ut PC-en
Les også
Asus X52JV - En real folke-PC
Les også
Snart kommer Google PC-en
Les også
Bærbar PC med redningsplanke
Les også
En lekker Lamborghini
Les også
Få raskere PC med SSD
Les også
Superlett bærbar maskin
Les også
En virkelig mini-PC
annonse