Lenge siden du byttet passord?

Nettsikkerhet har vært et et hett tema for tiden. Kriminelle har kommet med en rekke nye metoder for å få tilgang til din private informasjon, og utnytte dine data. Og dersom du har passord på linje med "123456", vil vår passordgenerator gi deg hjelp på veien til en tryggere netthverdag.
Her kan du selv teste vår passordgenerator.

Tjenesten som gir deg trygghet

Teknofils passordgenerator er en enkel tjeneste om du ønsker et sikkert passord kjapt og enkelt. Du kan selv stille inn hvor langt passord du vil ha, om du vil ha en blanding av store og små bokstaver og om du vil ha med tall i ditt passord. Passordet som genereres er bygd opp for å være enklest mulig å huske, selv om det samtidig er svært vanskelig å gjette seg til.
Generatoren viser deg også styrken i ditt nye passord. Passordgeneratoren finner du ved å klikke på "passordgenerator" i vårt hovedbanner, eller trykke direkte på lenken her.

Passordsikkerhet er viktig

På nettet kommer det stadig nye tjenester som krever at du skaper et egetvalgt passord. Det er ikke alltid like enkelt å komme på et passord som er trygt og det dukker stadig opp eksempler på at folk velger for enkle passord. Vår nye passordgenerator skal være et godt alternativ for å motvirke dette.
Les også: 10 trinn for sikrere databruk
Om du derimot vil velge et passord på egenhånd er det noen huskeregler du bør ha i mente. For det første må du velge et passord som er vanskelig å gjette seg til. Egennavn og fødselsdato må unngås. Også normale ord er lette å knekke for passordhackere. Samtidig må du for all del velge et passord du ikke må skrive ned. Lapper liggende rundt maskinen eller under musematten gir dårlig sikkerhet.
Trenger du flere tips til gode passord? Les vår store passordguide her.

Les også
Det beste passordet er en setning
Les også
Fem tips mot phishing
Les også
Den store passordguiden
Les også
Kidnapper oppgraderingen
Les også
Politiet sliter fortsatt med virus
Les også
Kriminelle utnyttet Gmail-krasj
Les også
Finn kjappeste bredbånd nær deg
Les også
9 millioner er infisert - er du?
Les også
Farlig orm på farten
Les også
Sexforbrytere må gi fra seg passord
Mer om
annonse