Tek.no

Nyhet

Den første Android-mobilen fra BlackBerry er offisiell

BlackBerry Priv skal være pepret med personvernsfunksjoner.

Skjermdump fra YouTube/Amirul Islam Lisan/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
28 Sept 2015 13:08

For omtrent 3 uker siden kunne vi rapportere om en rekke bilder av det som skal bli BlackBerrys kommende Android-mobil, den gang kalt BlackBerry Venice.

Nå har telefonen ifølge PhoneArena blitt offisielt avslørt av selskapets toppsjef, John Chen, men ikke med det opprinnelige navnet. Istedenfor falt valget på BlackBerry Priv, som henspiller på telefonenens personvern-funksjoner (privacy).

Dette blir dermed selskapets første telefon med Android, og etterhvert også muligens dødsstøtet til det langt fra like populære operativsystemet BlackBerry OS.

– Det beste fra to verdener

Avsløringen kom i sammenheng med presentasjonen av selskapets finansielle resultater for andre kvartal dette året, som for øvrig er langt fra lystig lesning. Dette betyr at BlackBerry Priv kan bli en svært viktig telefon for selskapet.

Ifølge Chen skal Priv bringe oss det beste fra to verdener, ved å «...kombinere det beste fra BlackBerrys sikkerhets- og produktivitetssatsing med det fleksible og voksende app-økosystemet fra Android.»

Dette kan kanskje gi BlackBerry et større innhogg i bedriftsmarkedet, som tradisjonelt har vært BlackBerrys absolutt sterkeste segment. For øvrig kan telefonen skilte med blant annet 5,4 tommers QHD-skjerm (2 560 x 1 440 piksler), Snapdragon 808-prosessor og 18 megapiksler hovedkamera. I tillegg får den utskyvbart QWERTY-tastatur.

Lanseringsdato er ikke kjent enda, men mens du venter kan du jo kose deg med en hands-on-video av den nye telefonen fra toppsjefen selv, som tydeligvis sliter litt med menysystemet til Android:

Vil du vite mer om BlackBerry Priv?
Her er alt vi vet om telefonen så langt »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
BlackBerry skal lansere to nye og rimelige Android-mobiler
Les også
Ny modell på vei fra BlackBerry
Les også
BlackBerrys Android-telefon med fysisk tastatur blir svindyr
annonse

Les også