Tek.no

Nyhet

Nå får du ikke lenger tilgang til Tidal gjennom Canal Digital

Telenor sier opp avtalen med musikktjenesten, melder Dagens Næringsliv.

Skjermdump/Tek.no
Eigil Knudsen
16 Des 2017 12:00

Vi meldte nettopp at den norskutviklede strømmetjenesten Tidal sliter tungt med økonomien, og nå får tjenestens manglende popularitet konsekvenser for norske brukere. Telenor sier nemlig opp avtalen med strømmetjenesten, melder Dagens Næringsliv.

Pressekontakt hos Telenor Norge, Magnus Line , bekreftet overfor avisen at selskapet avslutter avtalen med Tidal den 7. januar.

Avtalen mellom Telenor og Tidal innebærer at kabelkunder hos Telenors datterselskap Canal Digital kan bruke en nedstrippet versjon av strømmetjenesten gratis, med mulighet for å oppgradere til de vanlige abonnementene til redusert pris.

Kan ramme rundt 100 000

Tidal sliter økonomisk, og nå blir tjenesten ikke lenger tilgjengelig for norske kabelkunder via Canal Digital. Bilde: Skjermdump/Tek.no

Ifølge Dagens Næringsliv skal det være rundt 100 000 Canal Digital-kunder i Norge som benytter seg av Tidal gjennom kabelabonnementet sitt, og disse vil altså miste tilgangen til musikktjenesten når avtalen avsluttes. Tallet er ikke offisielt bekreftet av Telenor.

I forbindelse med opphevelsen av avtalen har Tidal nå lansert et spesialtilbud for å prøve å holde på kundene sine. Strømmetjenesten opplyser på sine hjemmesider at Canal Digital-kunder som ønsker å fortsette med Tidal vil få gratis tilgang til Tidal HiFi frem til 1. april. Tidal-kontoen med spillelister og favoritter vil også beholdes.

Samarbeidet mellom Telenor og Tidal startet først i 2011, og Tidal-abonnementet ble tilbudt via TV-pakkene til Canal Digital i 2012. Avtalen var svært viktig i strømmetjenestens tidlige fase, da den opererte under navnet Wimp, og var ansvarlig for en stor del av den første kundebasen.

Nylig har det kommet frem at Tidal har tapt store pengebeløp den siste tiden og trolig står i fare for å bli nedlagt i løpet av neste år på grunn av manglende kapitaltilgang. Tidal selv har antydet at de regner med å begynne å tjene penger neste år, men har ikke kommet med noen utfyllende kommentarer om saken.

Nå skal YouTube visstnok lansere sin egen musikkstrømmetjeneste »

Les også
Tidal kan gå ned for telling i løpet av neste år
Les også
Dette er Tidal-funksjonen som alle Sonos-eiere har ventet på
annonse

Les også