Tek.no

Nyhet

Stadig færre kjøper nye Macer

Apple rapporterer om stort fall i solgte Mac-maskiner.

rzoze19/Shutterstock.com
1 Mai 2016 12:30

Det en kjent sak at det først og fremst er iPhone-salget som har stått for Apples kraftige vekst i overskudd den siste tiden, mens det har gått heller trått med Mac-familien. Nå melder Digital Trends og Macworld om ny bunnmåling for Mac-salget.

Det siste kvartalet gikk salget av Mac ned med hele 12 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og endte på 4 millioner enheter.

Største nedgang på ni år

Dette skal være den største nedgangen siden 2007, altså på ni år, og et godt stykke under forventningene til analytikere. De to markedsforskningsselskapene IDC og Gartner regnet henholdsvis med 4,5 og 4,6 millioner enheter.

I forbindelse med offentliggjøringen av kvartalstallene skal imidlertid Apple-sjefen Tim Cook ha uttalt at Mac-salget er på linje med forventningene internt hos Apple, og henviste til at PC-salget generelt har slitt den siste tiden.

Bytter maskiner sjeldnere

Som vi har meldt flere ganger tidligere har PC-salget som kjent vært i en nedadgående spiral i lengre tid. Mac-maskinene til Apple har imidlertid i stor grad trosset denne trenden, og gjort det bra til tross for den dårlige trenden ellers i bransjen. Nå ser dette altså ut til å endre seg.

Som årsak til den sviktende Mac-salget peker analytikere på det faktum at forbrukere har en tendens til å skifte ut maskinene sine mer sjeldent enn tidligere, noe som også er blitt nevnt som en viktig årsak til nedgangen i det øvrige PC-salget.

Nå har det kommet nye rykter om Apples nye smartklokke: Apple Watch 2 trenger trolig ikke en mobiltelefon »

Les også
PC-salget fortsetter å falle kraftig - det siste kvartalet var det dårligste på 10 år
Les også
Overskuddet til Apple fortsetter å vokse
Les også
Apple fortsetter å håve inn penger
Les også
Macen har gått forbi iPaden
annonse

Les også