Tek.no

Nyhet

Bildestabiliseringen i LG V30 er helt utrolig – se den i aksjon her

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Video

31 Aug 2017 10:24

Berlin / Tek.no: LG V30 er som en lettere og tynnere Galaxy Note 8 for deg som ikke trenger digital penn. Men den har ett av de mest spennende mobilkameraene vi så langt har sett.

Det er som vanlig et dobbelt kamera det er snakk om. LG har vært blant pionerene her, så når iPhone 7 Plus og Galaxy Note 8 har doble kamera, er strengt tatt LG en av aktørene vi kan takke for det. Men det betyr ikke at de hviler.

Trenger mindre lys

V30 er den aller første telefonen med ekstremt lyssterk f/1.6-optikk. Det laveste ellers er f/1.7, mens f/1.9-f/2.0 er svært utbredt. Det betyr at om telefonens bildebrikker ellers er sammenliknbare, slipper det vesentlig mer lys inn på sensoren i LGs variant.

En annen trivelig ting er at ekstrakameraet på baksiden også har meget lyssterkt glass. Her er det f/1.9, der Galaxy Note 8 har f/2.4 og Apples telefon er helt oppe i f/2.6. Det burde bety langt mindre kvalitetstap ved overgang til kamera nummer to.

Det kan se nerdete ut, og er det forsåvidt også, men helt konkret betyr det at du kan fotografere og filme med bedre resultat når det ikke er så lyst rundt deg.

Film 4K i råformat

Mulighet til å filme i råformat gir deg svært avanserte muligheter i etterkant, der du kan legge til og fjerne fargefiltre etter behov, eller gjøre andre liknende endringer som ville enten vært utelukket eller blitt langt dårligere om kildematerialet var ferdigkomprimert.

Det skal sies at ukomprimert 4K-video tar himla mye plass, så om du planlegger å drive med slikt bør du gå til innkjøp av et massivt minnekort med meget høy overføringshastighet.

Vanvittig stabilisering

Her ser du bildestabilisering i aksjon.

Stabiliseringen som er bygget inn her er optisk og digital som virker sammen. Det betyr at på maksimalt zoom-utslag blir bildet ekstremt rolig på skjermen. Du skal virkelig gjøre en innsats for å få bildet til å hoppe. Det er også slik at man må ta høyde for at stabiliseringen må jobbe litt ekstra på så høyt zoomutslag - man må bevege telefonen svært forsiktig om man ønsker å panorere. Hvis ikke vil resultatet bli litt svømmende mens den optiske stabiliseringen forsøker å komme i vater igjen.

På maksimal zoom fungerer V30 nesten som en veldig stabil kikkert. Da vi prøvde den var det mulig å lese plakater på bygninger som ellers ville vært vanskelige å lese.

Skjelvende hender mens man filmer eller fotograferer er en langt større utfordring enn at stabiliseringen svømmer litt, så dette handler kun om vane.

... og en helt ny type zoom

En zoomløsning som kan panorere mens den zoomer digitalt til objektet du har valgt på skjermen er også superstilig. Her går bildet jevnt innover og til den siden objektet måtte befinne seg. Effekten er utrolig stilig, og minner mer om noe man ser i TV- og filmproduksjoner enn noe telefoner gir fra seg. De fleste av dem zoomer «rett frem».

Dette er bare noen av kamerafunksjonene i LG V30, og ved siden av det vet vi at produsenten pleier å lage svært gode mobilkamera i utgangspunktet. Testbildene vi tok med oss til sniktitten på V30 lover ikke noe dårligere enn vi er vant til fra det holdet.

Kameramessig er denne telefonen noe av det mest spennende vi har sett på lang tid.

Les også
LG bekrefter: Toppmodellen LG V30 kommer til Norge
annonse